LFP strooit met schorsingen en start onderzoek na racismeclaim Neymar

Reacties

De tuchtcommissie van de Franse competitieorganisatie heeft de straffen bekendgemaakt na het slagveld in de slotfase van de wedstrijd Paris Saint-Germain – Olympique Marseille. In de laatste minuten werden liefst vijf rode kaarten uitgedeeld, onder anderen Neymar kreeg rood. De Braziliaan moet twee wedstrijden missen, Layvin Kurzawa komt er minder goed vanaf.

LFP strooit met schorsingen en start onderzoek na racismeclaim Neymar
© Pro Shots

De LFP ziet hem als spil in de ruzie die ontstond tijdens het competitieduel, waardoor Kurzawa liefst zes wedstrijden toe moet kijken. De back van PSG wordt daarmee het zwaarst gestraft, Jordan Amavi van Marseille is voor drie duels geschorst, Darío Benedetto hoeft slechts één wedstrijd toe te kijken.

Neymar en Leandro Paredes zijn voor drie duels, waarvan één voorwaardelijk, geschorst. Beiden zaten al niet bij de selectie voor het duel met FC Metz, ook de wedstrijd van OGC Nice gaat aan hen voorbij. Neymar verdedigde zijn actie in de slotfase - hij gaf tegenstander Álvaro González een tikje - omdat hij racistisch zou zijn bejegend door de Spanjaard. PSG sprak inmiddels steun uit richting Neymar, de bond start een onderzoek naar het vermeende racisme.

Met het uitspreken van deze schorsingen is de zaak nog niet ten einde. Ángel Di María zal zich nog moeten verantwoorden voor zijn gedrag tijdens de competitiewedstrijd van afgelopen weekend, uit opgedoken beelden zou blijken dat de Argentijn spuugde naar een tegenstander. 

PSG maakt een zwakke seizoenstart door, de club won nog niet in de Ligue 1 dit seizoen. Trainer Thomas Tuchel kan vanwege corona geen beroep doen op enkele sterspelers, zo is Kylian Mbappé nog steeds afwezig bij de regerend landskampioen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.