Emotionele Neymar loopt na vermeend racisme leeg op social media

Reacties

Paris Saint-Germain leed zondag bij Olympique Marseille de tweede competitienederlaag van dit seizoen, maar in Frankrijk gaat het nauwelijks over de uitslag van Le Classique. In totaal vielen er vijf rode kaarten en vooral de prent van Neymar houdt de gemoederen behoorlijk bezig. De aanvaller van PSG claimt racistisch te zijn bejegend door Álvaro González, maar de Spanjaard ontkent dat.

Emotionele Neymar loopt na vermeend racisme leeg op social media
© Pro Shots

In de slotfase van het duel, dat in een 0-1 overwinning voor Marseille eindigde, sloeg de vlam in de pan. Neymar gaf González bij het opstootje een klein tikje tegen het hoofd. Toen de VAR dit aan de arbiter had doorgefluisterd kreeg de Braziliaan een rode kaart. De reden dat de sterspeler van PSG González een tik gaf, was naar eigen zeggen omdat de verdediger van Olympique Marseille een racistische opmerking had gemaakt. 'Ik sloeg hem omdat hij een racist is', zei Neymar bij Téléfoot. Toen Neymar naar de kant liep, meldde hij dit ook bij de vierde official.

'Het enige waar ik spijt van heb, is dat ik hem niet in zijn gezicht heb geslagen', schreef Neymar haast direct na afloop op Twitter. Later kwam hij nog met meer tekst via het sociale medium: 'De VAR die mijn 'aanval' ziet is eenvoudig, nu wil ik zien dat er ook wordt gekeken naar de racist die mij een aapklootzak heeft genoemd', schrijft Neymar. 'En wat gebeurt er dan? Ik doe een rainbow flick en jullie straffen me. Voor een klein tikje word ik weggestuurd. Maar wat gebeurt er met hen (racisten, red.)? Wat nu?'

González is zich van geen kwaad bewust en plaatst via zijn social media een foto van zichzelf met enkel niet-blanke medespelers. 'Er is geen plaats voor racisme. Soms moet je gewoon leren verliezen en dat accepteren op het veld', schrijft de verdediger. De Franse voetbalbond heeft nog niet laten weten of het van plan is om een vooronderzoek in te starten.

Bekijk hier al onze video's
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.