Lewandowski evenaart record Müller in mogelijk afscheidsduel

Bayern München heeft het seizoen zaterdagmiddag afgesloten met een gelijkspel tegen VfL Wolfsburg. Voor Robert Lewandowski, die de 0-2 voor zijn rekening nam, was het waarschijnlijk zijn laatste duel in het shirt van Der Rekordmeister.

VfL Wolfsburg
2 - 2
Bayern München

Voor het uitduel met Wolfsburg maakte technisch directeur Hasan Salihamidzic van Bayern bekend dat Lewandowski wil vertrekken uit München. De gesprekken over een nieuwe verbintenis liepen op niets uit. In zijn mogelijk laatste competitieduel voor Bayern vond de Poolse doelpuntenmachine voor de 344ste keer het net voor de Duitse grootmacht.

Vijf minuten voor rust kopte Lewandowski op aangeven van Thomas Müller de 0-2 binnen. Voor de Pool was het zijn vijftigste doelpunt in alle competities dit seizoen. Daarvoor had de Kroatische rechtsback Josip Stanisic al de score geopend voor Bayern en tussendoor werd een goal van Jamal Musiala vanwege buitenspel afgekeurd.

Het mogelijke afscheidsduel van Lewandowski leek geen problemen op te gaan leveren voor Bayern, maar Wolfsburg kwam met Mickey van de Ven in de basis nog vlak voor rust op 1-2 via Jonas Wind. In de tweede helft was Van de Ven belangrijk voor de thuisploeg door de assist bij de 2-2 van Max Kruse voor zijn rekening te nemen.

In de tweede helft werden de nodige wissels doorgevoerd, maar Lewandowski bleef negentig minuten staan. Het moet in de komende tijd blijken of het uitduel in Wolfsburg ook zijn laatste was in het shirt van Bayern. Lewandowski kroont zich voor de zevende keer tot topscorer van de Bundesliga en evenaart daarmee de prestatie van Gerd Müller.