Lewa verpulvert 'concurrentie' opnieuw: 315 stemmen meer dan de nummer twee

Reacties

Robert Lewandowski is voor het tweede seizoen op rij uitgeroepen tot Speler van het Jaar in Duitsland. Nadat de Poolse spits ook al via de spelersvakbond in de prijzen was gevallen, mag hij zich nu officieel de beste van de Bundesliga noemen. Het verschil met de 'concurrentie' was enorm in de verkiezing.

Lewa verpulvert 'concurrentie' opnieuw: 315 stemmen meer dan de nummer twee
© Pro Shots

Kicker verzamelde de stemmen en telde alles bij elkaar op, Lewandowski kreeg uiteindelijk 63 procent van de stemmen. Dit was procentueel gezien een stuk minder dan tijdens de spelersvakbondverkiezingen: toen won Lewa met 75,9 procent van de stemmen.

Het is altijd even zoeken in het moeras van de individuele prijzen. Elke bond of medium wil een vinger in de pap hebben als er prijzen uitgereikt kunnen worden. Na de uitslag van Kicker kan Lewandowski officieel worden bijgeschreven als Speler van het Jaar, hij wint de prijs voor het tweede jaar op rij. Het verschil in stemmen is zeer opvallend: Lewandowski kreeg 315 stemmen meer dan de nummer twee op de lijst, teamgenoot Thomas Müller. Op Wout Weghorst, goed voor twintig competitiegoals vorig seizoen, werd overigens niet gestemd.


Tekst gaat verder onder tabel

Speler Club Stemmen
1. Robert Lewandowski Bayern München 356
2. Thomas Müller Bayern München 41
3. Erling Haaland Borussia Dortmund 38
4. Joshua Kimmich Bayern München 25
5. Kai Havertz Chelsea 17
6. Robin Gosens Atalanta Bergamo 13
Timo Werner Chelsea 13
8. Leon Goretzka Bayern München 10
9. Ilkay Gündogan Manchester City 9
10. Mats Hummels Borussia Dortmund 5
Sascha Mölders 1860 München 5

Het verschil is opvallend, maar ook weer niet vreemd. Met 41 doelpunten in de Bundesliga verbrak Lewandowski het stokoude record van Gerd Müller, die ook tweemaal werd uitgeroepen tot Speler van het Jaar. De oud-spits werd echter nooit tweemaal achter elkaar uitgeroepen tot de beste, Lewandowski werd na Günter Netzer, Sepp Maier, Matthias Sammer, Oliver Kahn en Michael Ballack pas de zesde speler in de 61-jarige historie van de prijs die dat voor elkaar kreeg.

Een paar van de 41 goals van Lewandowski op een rij

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.