Noord-Koreaanse meerderheid voor Lewandowski in verkiezing

Reacties

De fans kozen dit Bundesliga-seizoen verrassend voor Erling Haaland als Speler van het Jaar, maar de spelersvakbond denkt daar toch anders over. Met een Noord-Koreaanse meerderheid won Lewandowski de verkiezing gehouden onder zijn medespelers.

Noord-Koreaanse meerderheid voor Lewandowski in verkiezing
© Pro Shots

Vorige week werd in Duitsland een online verkiezing gehouden, waarin Bundesliga-fans mochten stemmen op hun Speler van het Jaar. Er werd massaal gestemd, vooral op Haaland. Met 41 goals in 41 wedstrijden had Haaland absoluut geen slecht seizoen, toch werd Duitsland verrast door de uitslag. Lewandowski maakte immers alleen al in de Bundesliga 41 treffers en schoot daarmee het stokoude record van Gerd Müller uit de boeken.

De prestatie van Lewandowski vertaalde zich naar de uitslag van de verkiezing van de spelersvakbond. Met liefst 75,9 procent van de stemmen werd de Pool gekozen als Speler van het Jaar. Nummer twee was Haaland, die kreeg 7,1 procent van de stemmen. Thomas Müller completeerde het podium met 3,5 procent.

In het Elftal van het Jaar is kampioen Bayern München flink vertegenwoordigd. Naast Lewandowski kregen ook Manuel Neuer, Alphonso Davies, David Alaba, Joshua Kimmich, Müller en Leon Goretzka een plekje in het elftal. Mats Hummels, Haaland (Borussia Dortmund), Dayot Upamecano (RB Leipzig, volgend seizoen Bayern) en Filip Kostic (Eintracht Frankfurt) werden ook gekozen. Kostic speelde in het verleden 39 competitiewedstrijden voor FC Groningen.

In de verkiezing werd ook ruimte gemaakt voor het kiezen van de beste nieuwkomer in de Bundesliga. Jude Bellingham van Borussia Dortmund werd gekozen door de spelersvakbond. De middenvelder, die met Engeland naar het EK gaat, won de strijd van Jamal Musiala (Bayern München) en Florian Wirtz (Bayer Leverkusen).

Op trainersgebied was er zowaar geen succes voor Bayern München. Coach Hansi Flick, inmiddels opgevolgd door Julian Nagelsmann en straks bondscoach van Duitsland, eindigde achter Adi Hütter van Eintracht Frankfurt. Hütter deed ook mee aan de trainerscarrousel in Duitsland overigens, hij staat volgend seizoen voor de groep van Borussia Mönchengladbach.

Meer R. Lewandowski
Meer over R. Lewandowski
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.