Leverkusen-toptalent Havertz mist CL-return wegens examens

Reacties

Bayer Leverkusen kan woensdagavond in de return van de achtste finale van de Champions League tegen Atlético Madrid niet beschikken over Kai Havertz.

Leverkusen-toptalent Havertz mist CL-return wegens examens

Bij het heenduel in Duitsland had de zeventienjarige aanvaller nog een basisplaats, maar bij de return in Madrid is hij niet van de partij. De reden is opvallend: Havertz heeft belangrijke examens, zo meldt Leverkusen via de officiële kanalen.

De exponent uit de jeugdopleiding beleeft dit seizoen zijn doorbraak bij Leverkusen als schaduwspits achter Javier Hernández en speelde dit seizoen al zestien Bundesliga-duels. In het miljoenenbal mocht hij twee keer invallen, waarna de inmiddels ontslagen trainer Roger Schmidt hem drie weken geleden tegen Atlético voor de leeuwen gooide met zijn eerste basisplaats.

Tayfun Korkut, de opvolger van Schmidt, kan in Vicente Calderón naast Havertz ook niet beschikken over Jonathan Tah, Stefan Kiessling, Lars Bender, Benjamin Henrichs en aanvoerder Ömer Toprak. Leverkusen staat in Madrid voor de loodzware taak een 2-4 nederlaag in het thuisduel goed te maken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.