Ouwe rot Pizarro verpest debuut Korkut met typische goal

Reacties

Tayfun Korkut heeft bij zijn debuut als trainer van Bayer Leverkusen met 1-1 gelijkgespeeld tegen Werder Bremen. Lang leek de thuisploeg op weg naar een zege, maar Claudio Pizarro gooide in de slotfase roet in het eten.

Ouwe rot Pizarro verpest debuut Korkut met typische goal

Afgelopen zondag zette Leverkusen trainer Roger Schmidt op straat. De Duitse oefenmeester betaalde de prijs voor de matige prestaties die Die Werkself naar de tiende plaats hadden doen zakken. De 42-jarige Korkut werd aangesteld als opvolger van Schmidt met de lastige taak de nummer drie van vorig seizoen weer aan het voetballen te krijgen.

De Turkse trainer hoefde niet lang te wachten op zijn eerste juichmoment in dienst van Leverkusen. De vuurpijl van Julian Brandt belandde nog tegen de lat, maar Kevin Volland was er als de kippen bij om in de rebound binnen te koppen: 1-0. Lang leek Korkut op weg naar een geslaagd debuut, maar dat was buiten Pizarro gerekend.

De 38-jarige Peruviaan kwam een kwartier voor tijd binnen de lijnen bij de bezoekers en bewees nog steeds van waarde te zijn. De veteraan zette zijn knie slim tegen een schot van Robert Bauer, waardoor Leverkusen-doelman Bernd Leno kansloos was: 1-1. Het was alweer de zestiende treffer als invaller voor Pizarro, die zijn tweehonderdste optreden voor Werder maakte.

Leverkusen-aanvoerder Ömer Toprak kreeg in de slotminuut de uitgelezen kans om zijn trainer alsnog een goed debuut te bezorgen, maar de verdediger schoot zijn strafschop recht in de handen van doelman Felix Wiedwald. Dat was overigens bepaald niet de eerste keer voor Leverkusen, dat liefst negen van zijn laatste dertien penalty's miste.

Door die nieuwe misser van de gastheren bleef het zo moeizaam aan het seizoen begonnen Werder voor het vierde duel op rij zonder nederlaag. Leverkusen schiet weinig op met een punt en blijft tiende.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.