Leverkusen zet Schmidt op straat na afstraffing

Reacties

Bayer Leverkusen heeft hoofdtrainer Roger Schmidt ontslagen. De beschamende 6-2 nederlaag bij Borussia Dortmund heeft de 49-jarige Duitser de das omgedaan.

Leverkusen zet Schmidt op straat na afstraffing

Schmidt begon in 2014 bij Leverkusen en plaatste zich in zijn eerste twee seizoenen met een vierde en derde plaats voor de Champions League. Dit seizoen heeft Die Werkself het echter zwaar in de Bundesliga. Met twee overwinningen op rij tegen Eintracht Frankfurt en FC Augsburg leek de weg omhoog even ingezet, maar na een pijnlijke 2-4 thuisnederlaag in de achtste finale van de Champions League tegen Atlético Madrid, een 0-2 verliespartij tegen FSV Mainz 05 en de afstraffing tegen Dortmund afgelopen zaterdag was het momentum weer helemaal weg.

Schmidt betaalt daar zondag de prijs voor. De Duitse trainer moet daarom op zoek naar een nieuwe club. Schmidt, die bekend staat om zijn speelstijl met agressieve pressie, werkte eerder bij Red Bull Salzburg, waarmee hij Ajax het leven zuur maakte in de Europa League. Daarvoor werkte de oefenmeester voor achtereenvolgens Delbrücker SC, Preussen Münster en SC Paderborn.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.