Bellarabi schrijft Bundesliga-historie in zege Leverkusen

Reacties

Karim Bellarabi heeft vrijdagavond geschiedenis geschreven door de vijftigduizendste Bundesliga-treffer voor zijn rekening te nemen. Mede door zijn goal boekte Bayer Leverkusen een eenvoudige zege op bezoek bij FC Augsburg: 1-3.

Bellarabi schrijft Bundesliga-historie in zege Leverkusen

Voor het begin van de 21ste speelronde stond de teller op 49.999 goals, waardoor Augsburg en Leverkusen op jacht gingen naar de mijlpaal. Bellarabi treedt met zijn historische goal in de voetsporen van onder meer Borussia Dortmund-spelers Friedhelm 'Timo' Konietzka en Frank Mill, die respectievelijk het eerste en het vijfentwintigduizendste doelpunt op zich namen. Bellarabi schoot in de 23ste minuut de bal eenvoudig binnen na een lage voorzet van de piepjonge Kai Havertz (17).

In het restant van de wedstrijd onderscheidden vooral doelman Bernd Leno en spits Chicharito zich voor Leverkusen. Laatstgenoemde werkte de bal twee keer vrijstaand in de zestien binnen. Tussen zijn treffers door maakte Dominik Kohr nog de aansluitingstreffer voor Augsburg.

Augsburg-aanvoerder Paul Verhaegh speelde de hele wedstrijd. Jeffrey Gouweleeuw zat niet bij de selectie vanwege rugklachten. Leverkusen klimt door de overwinning naar plaats acht, Augsburg blijft steken op de dertiende plek.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.