Gehavend Leverkusen klampt zich vast aan Barça-scenario

Reacties

Bayer Leverkusen staat na de 2-4 nederlaag in eigen huis tegen Atlético Madrid voor een haast onmogelijke opgave in de return van de achtste finale van de Champions League, maar na de comeback van Barcelona van vorige week is niets in het miljardenbal meer zeker.

Gehavend Leverkusen klampt zich vast aan Barça-scenario

Het uitgangspunt van de Catalanen was na de 4-0 afstraffing in Parijs immers nóg slechter, maar het Wonder van Camp Nou geschiedde. Tayfun Korkut was toen net twee dagen trainer van Leverkusen. De opvolger van de ontslagen Roger Schmidt klampt zich vast aan het inmiddels al veel aangehaalde scenario. 'Wonderen zijn er altijd weer, zeker in sport', zei de Turkse oud-international op zijn persconferentie in aanloop naar de return.

In het geval van Leverkusen zou een comeback des te knapper zijn gezien het grote aantal afwezigen. Centraal achterin laat het gemis van Ömer Toprak en Jonathan Tah zich voelen, terwijl aanvoerder Lars Bender een twijfelgeval is. Desondanks blijft Korkut geloven in een stunt. 'We zijn niet naar Madrid gekomen voor de bezienswaardigheden van de stad. We moeten erin geloven! We zijn outsider maar we hebben gezien wat er mogelijk is in het voetbal.'

Van dat gegeven zijn ze ook bij Atlético op de hoogte. Diego Godín kondigde aan dat hij en zijn ploeggenoten geen moment zullen verslappen, ook al zijn ze zelfs bij een 0-2 nederlaag nog door. 'We willen winnen. Barcelona's comeback was een fraai voorbeeld van hoe mooi voetbal kan zijn. Dat kan iedereen overkomen.' Voor dat scenario waarschuwde ook coach Diego Simeone. 'Comebacks kunnen altijd voorkomen, niet alleen omdat het in Barcelona is gebeurd.'

Torres
In de jacht op de vierde kwartfinaleplek op rij moet de verliezend Champions League-finalist van 2014 en 2016 het doen zonder Kevin Gameiro. De landgenoot en aanvalspartner van Antoine Griezmann is geblesseerd. Bovendien zijn aanvoerder Gabi en linksback Filipe Luís geschorst. Fernando Torres is na zijn vervelende botsing van twee weken terug wel weer fit. El Niño trainde inmiddels weer mee met de groep en kan woensdagavond zijn rentree maken.

Mogelijk heeft Atlético zijn neus voor doelpunten hard nodig. Met Javier Hernández (nog even actief voor Real Madrid) heeft Leverkusen een spits die altijd en overal kan scoren, al deed de 28-jarige Mexicaan dat dit seizoen slechts twaalf keer. 'Hij is een geweldige speler', weet Godín. 'Hij is gevaarlijk in en rond de zestien en is een roofdier.' Zet Chicharito zijn tanden al vroeg in zijn prooi, dan zit een comeback er wellicht toch nog in voor Die Werkself.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.