Leverkusen naar halve finale Europa League, hoofdrol Bakker en Frimpong

Bayer Leverkusen is in de halve finale van de Europa League de tegenstander van Feyenoord-plaaggeest AS Roma. Met dank aan Mitchel Bakker en Jeremie Frimpong rekenden Die Werkself in Brussel overtuigend af met Union Sint-Gillis (1-4).

Union Sint-Gillis
1 - 4
Bayer Leverkusen

Leverkusen hield de Belgische surprise vorige week nog ternauwernood op een gelijkspel. In de return maakten de Duitsers de verhoudingen snel duidelijk. Al binnen twee minuten opende Moussa Diaby de score (0-1). Daarna was het de beurt aan Bakker. Adam Hlozek bood de Nederlander in de slotfase van de eerste helft een niet te missen kans (0-2).

Nederlandse combinatie
Ook Frimpong deelde in de feestvreugde. Na iets meer dan een uur zette Bakker doelman Anthony Moris dusdanig onder druk, dat de Luxemburger de bal in de voeten van Frimpong speelde. Die schoot de bal in het lege doel en besliste de wedstrijd (0-3). Via Casper Terho en Hlozek scoorden beiden ploegen nog één keer, maar dat was voor de Union veel te weinig (1-4).

Door de overtuigende zege meldt Bayer zich in de halve finale van de Europa League. Daarin is AS Roma de tegenstander. De heenwedstrijd in Stadio Olimpico is donderdag 11 mei, de return in Duitsland volgt een week later.

Sporting Lissabon
1 - 1
Juventus
Juventus

Op de dag dat de puntenstraf van Juventus in de Serie A werd teruggedraaid, was er nog meer goed nieuws voor De Oude Dame. Door gelijkspel op bezoek bij Sporting Portugal plaatste Juve zich voor de halve finale van de Europa League (1-1). Adrien Rabiot opende al vroeg de score, maar de Portugezen kwamen via een benutte penalty van Marcus Edwards (ex-Excelsior) langszij. Dat was na de 1-0 overwinning van Juve in de heenwedstrijd niet genoeg om voor een stunt te zorgen.