Leverkusen maakt indruk: meer schoten dan balbezit tegenstander

Reacties

Het is inmiddels duidelijk dat Bayer Leverkusen bezig is aan een sprookjesseizoen, toch slaagde de club onder leiding van Xavi Alonso erin om de voetbalwereld wederom te verbazen in het duel met West Ham United. Tegen de nummer zeven van de Premier League was Leverkusen Dominant met een hoofdletter D.

Leverkusen maakt indruk: meer schoten dan balbezit tegenstander
© Pro Shots
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen
2 - 0
West Ham United
West Ham United

Pas in de slotfase maakte Leverkusen het verschil, via late doelpunten van Jonas Hofmann en Victor Boniface. Dat de Duitsers het duel als winnaar beëindigden, was niet meer dan terecht. Het was namelijk een klein wonder dat Leverkusen zijn dominantie niet al eerder had uitgedrukt in doelpunten.

De statistiekenbureaus konden wel de hele nacht door interessante stats plaatsen over de wedstrijd in de BayArena. Vooral de verschillen waren bijna bizar te noemen. Zo had Leverkusen 76 balcontacten in het strafschopgebied van West Ham, de Engelsen slechts 6. Het balbezit loog er ook niet om: 72,9 procent tegenover 27,1 procent.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het was zelfs zo dat Leverkusen meer pogingen richting doel had, dan het percentage balbezit van West Ham. De thuisclub deed 33 keer een poging om het doel van de tegenstander onder vuur te nemen. West Ham daarentegen had slechts één schot, terwijl elke startende veldspeler van Leverkusen minimaal één poging op doel had.

Het resulteerde allemaal dus in een 2-0 overwinning én een uitbreiding van de reeks ongeslagen wedstrijden. Leverkusen verloor op 27 mei 2023 voor het laatst een officiële wedstrijd, tegen VfL Bochum. Op de laatste speeldag van de Bundesliga ging het toen mis tegen de club die nu tegen degradatie vecht.

Het zijn mooie weken voor Leverkusen en dan moet de club nog kampioen worden. Dit kan komend weekend het geval zijn. De spelers kunnen niet helemaal losgaan op het potentiële kampioensfeest, volgende week donderdag wacht alweer de returnwedstrijd tegen West Ham.

Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen
5 - 0
Werder Bremen
Werder Bremen
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.