Leverkusen huurt Amerikaanse spits

Bayer Leverkusen heeft zich versterkt met de Amerikaan Jeff Cunningham. De 25-jarige aanvaller wordt voor drie maanden gehuurd van MLS-club Columbus Crew.

'Jeff zal tot en met januari bij ons spelen. Daarna beslissen we of we hem een langdurig contract aanbieden', aldus manager Reiner Calmund. Cunningham kent een goed seizoen in de Amerikaanse MLS. De aanvaller scoorde tot dusverre tien keer in 22 reguliere competitieduels en is kandidaat om Amerikaans Voetballer van het Jaar te worden. Leverkusen kwam de speler op het spoor tijdens de oefentrip door de Verenigde Staten, afgelopen zomer.

Leverkusen heeft volgens het Duitse weekblad Der Kicker ook de race om Fins international Hannu Tihinen gewonnen. De verdediger van Viking FF heeft al een voorcontract getekend bij de Bundesliga-club.

De club van trainer Klaus Toppmöller, die dit seizoen al dertien keer op rij ongeslagen bleef, wil zich binnen afzienbare tijd nog verder versterken. Zo staat het 20-jarige Argentijnse talent Leandro Romagnoli van San Lorenzo hoog op het verlanglijstje van Toppmöller.

Bekijk hier al onze video's