Letsch geniet wel in Arnhem: 'Dit is waarom mensen van voetbal houden'

Thomas Letsch is ervan overtuigd dat het publiek de grote winnaar was bij Vitesse-Feyenoord. De Duitse trainer zag een wedstrijd op hoog niveau.

Vitesse
Vitesse
2 - 1
Feyenoord
Feyenoord

'Het was een gekke wedstrijd', zei hij tegenover ESPN. 'Het is de reden waarom mensen van voetbal houden en naar het stadion komen. Het was een wedstrijd op hoog niveau. We hebben het heel goed gedaan aan het begin. We maken de eerste goal, maar hadden ook de kansen om meer te scoren. Daarna zag je ook de kwaliteit van Feyenoord. Het was de hele tijd een open wedstrijd. Op het einde was het een strijd waar alles in zat. We zijn gelukkig dat we deze wedstrijd winnen, donderdag waren we nog ongelukkig', doelde hij op de 1-2 thuisnederlaag tegen Stade Rennes in de Conference League.

Letsch pakte het tegen Feyenoord tactisch iets anders aan. Zijn ploeg hanteerde vaker de lange bal. 'We wisten dat ze ons hoog onder druk wilden zetten. Als we dan op onze eigen helft balverlies zouden lijden, krijgt de tegenstander daar meer vertrouwen van. Daarom speelden we makkelijker, helemaal omdat we de snelheid van Loïs Openda hadden en omdat Jeroen Houwen keepte. Voor hem was dit ook makkelijker.'

Letsch was het eens met de hoeveelheid extra tijd. Er werd meer dan tien minuten doorgespeeld in Arnhem. 'Het was goed dat er zoveel tijd bij kwam. Er waren veel blessurebehandelingen. Ik ben blij dat het met Maximilian Wittek lijkt mee te vallen. Hij is duizelig en hij zal morgen hoofdpijn hebben, maar hopelijk is het niet meer dan dat', zei hij over de blessure die Wittek opliep nadat Jens Toornsta onbedoeld op zijn hoofd ging staan.

Guus Til en Jens Toornstra baalden juist van de slotfase, waarin het spel tot hun ergernis steeds stillag: