Lens ziet Babel en Besiktas naast Turkse Super Cup grijpen

Reacties

Besiktas heeft zondagavond verzuimd de Turkse Super Cup te veroveren. De kersverse aanwinst Jeremain Lens zag vanaf de tribune hoe zijn nieuwe werkgever in extremis met 2-1 onderuit ging tegen bekerwinnaar Konyaspor.

Lens ziet Babel en Besiktas naast Turkse Super Cup grijpen

Besiktas zat na het prolongeren van de Turkse titel deze zomer allerminst stil en trok al zeven nieuwe spelers aan. Van die nieuwelingen stond alleen Pepe in de basis bij de eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen. De van Real Madrid overgekomen verdediger kon niet voorkomen dat Konyaspor in de eerste helft op voorsprong kwam door een geplaatst schot van Abdou Traoré.

Met Ryan Babel in een rol vanaf de linkerflank slaagde de kampioen van Turkije er aanvankelijk niet in die achterstand goed te maken. Dat lukte wel na het inbrengen van Caner Erkin en Álvaro Negredo. De Turkse linksback, onder Frank de Boer buiten de boot gevallen bij Internazionale, stond met een inworp aan de basis van de 1-1 van spits Cenk Tosun, die uit de draai raak schoot.

Toch greep Besiktas net als vorig seizoen (verlies na penalty's tegen Galatasaray) naast de eerste prijs van het seizoen. Na een overtreding van Pepe zette Nejc Skubic de bekerwinnaar in de extra tijd uit een strafschop nogmaals op voorsprong. Die tik kwam de werkgever van Babel en Lens niet meer te boven. Over een week begint de competitie als Antalyaspor op bezoek komt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.