Valencia accepteert miljoenenverlies voor miskoop Negredo

Reacties

Besiktas heeft zich versterkt met Álvaro Negredo. De 31-jarige spits komt voor 2,5 miljoen euro over van Valencia, dat hem vorig jaar verhuurde aan Middlesbrough, en tekent voor drie seizoenen.

Valencia accepteert miljoenenverlies voor miskoop Negredo

De transfer betekent dat Valencia genoegen neemt met een miljoenenverlies. Los Che haalden Negredo in 2015 voor liefst 28 miljoen euro terug naar Spanje. Daar kreeg de grootmacht in verval slechts achttien goals voor terug, nadat hij zich bij Sevilla nog een ware goalgetter had getoond met 85 goals in 180 duels.

Afgelopen seizoen trok Negredo zijn carrière uit het slop. Voor het gedegradeerde Middlesbrough maakte de voormalig Real Madrid-spits negen Premier League-goals, evenveel als hij er in zijn eerste seizoen voor Manchester City maakte. The Citizens telden in 2013 nog 25 miljoen voor hem neer na zijn ijzersterke periode in Sevilla.

Negredo wordt bij Besiktas ploeggenoot van onder anderen voormalig Eredivisie-spelers Ryan Babel en Aras Özbiliz en de bij AZ opgeleide Oguzhan Özyakup, terwijl ook Jeremain Lens na een seizoen op huurbasis bij rivaal Fenerbahçe op weg is naar de kampioen van Turkije. Eerder kwam Pepe al transfervrij over van Real Madrid.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.