Leipzig zoekt nieuwe trainer: zijn Schmidt en Ten Hag een serieuze optie?

Reacties

Nu RB Leipzig zondag afscheid heeft genomen van trainer Jesse Marsch, zingen de namen Erik ten Hag en Roger Schmidt rond in Duitsland. De trainer van Ajax en PSV behoren volgens Duitse media tot het lijstje opvolgers dat de Red Bull-club op het oog heeft.

Leipzig zoekt nieuwe trainer: zijn Schmidt en Ten Hag een serieuze optie?
© Pro Shots

Voor Schmidt is het al de tweede keer in korte tijd dat hij aan een Bundesliga-club wordt gelinkt. Hertha BSC zou na het ontslag van Pál Dárdai ook al aan de Duitse coach van PSV denken. Eerder dit seizoen meldde Bild al dat de voormalig trainer van Bayer Leverkusen er goed op staat in de verschillende bestuurskamers van Duitsland.

Daarbij zou het dan vooral om een overgang in de zomer gaan, als het contract van Schmidt bij PSV afloopt. Rudi Völler, technisch directeur van Leverkusen, betwijfelde zondag in gesprek met Sport1 of de trainer oren heeft naar een tussentijdse overstap. 'Van wat ik heb gehoord heeft hij het erg naar zijn in Eindhoven. Daarom kan ik me niet voorstellen dat hij het doet.'

Arnold Bruggink, oud-speler van Hannover 96, zei bij ESPN juist het heel logisch te vinden dat Schmidt wordt genoemd bij Leipzig en Hertha. De Red Bull-club kiest normaal gesproken een trainer die goed bekend is met de Duitse pressingschool. Dat gold ook voor Marsch, die voor zijn periode in Duitsland bij Red Bull Salzburg werkte. Ook Schmidt pas in dat straatje.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ten Hag wordt eveneens genoemd, zoals de trainer van Ajax tegenwoordig aan bijna elke Europese topclub wordt gelinkt die een trainer ontslaat. Ook in zijn geval is het de vraag of hij bereid is Amsterdam middenin het seizoen te verlaten om Leipzig uit de brand te helpen, al zou Brian Brobbey er ongetwijfeld blij mee zijn. Ten Hag benadrukte onlangs nog niet met een vertrek bezig te zijn.

Andere opties die in Duitse media worden genoemd zijn Zsolt Löw (assistent van Thomas Tuchel bij Chelsea), Edin Terzic (technisch directeur bij Borussia Dortmund) en 1. FC Nürberg-trainer Robert Klauss (37). De vraag is echter of zij ervaren genoeg hebben om de crisis in Leipzig het hoofd te bieden. Mogelijk krijgt Ajax of PSV een dezer dagen dus toch een belletje uit Leipzig.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer RB Leipzig
Meer over RB Leipzig
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.