'Leipzig slaat dubbelslag op spitsenmarkt en troeft Engelse topclubs af'

Reacties

RB Leipzig staat op het punt een dubbelslag te slaan op de spitsenmarkt. Timo Werner maakt de definitieve overstap van Chelsea en ook Benjamin Sesko lijkt zijn toekomst te verbinden aan de Bundesliga-club. In het geval van Sesko gaat het echter om een transfer per 2023, zo meldt BILD.

'Leipzig slaat dubbelslag op spitsenmarkt en troeft Engelse topclubs af'
© Pro Shots

Werner keert terug bij de club die hij twee jaar geleden inruilde voor Chelsea. In dienst van Leipzig gold hij als een doeltreffende spits: in het seizoen 2019/20 scoorde hij liefst 28 keer in 34 competitieduels. Bij Chelsea maakte hij minder indruk en kwam hij niet verder dan 10 doelpunten in 56 Premier League-optredens.

Aanvankelijk werd door internationale media ook rekening gehouden met een huurdeal, maar Werner blijkt een definitieve transfer te maken. Welk bedrag daarmee gemoeid is, is nog niet bekend. Het is ook nog onduidelijk hoeveel Leipzig betaalt aan Red Bull Salzburg voor Sesko, die nog een jaar in Oostenrijk blijft en daarna de overstap gaat maken.

Op de hoogte blijven van al het transfernieuws? Bekijk onze speciaal ingerichte pagina op vi.nl/transfers.

BILD verwacht dinsdag een officiële bevestiging van de toekomstige transfer van de negentienjarige spits. Sesko kan voor vijf seizoenen tekenen. De jongeling werd ook gevolgd door Manchester City, Manchester United en Chelsea, die hopen dat hij zich kan ontwikkelen tot 'de nieuwe Erling Haaland'. De Noor maakte immers furore in dienst van Salzburg.

Sesko was in de voorbereiding op het nieuwe seizoen nog trefzeker tegen Ajax (2-3 nederlaag) en Liverpool (1-0 zege). Hij is een 1 meter 95 lange spits die in 2019 al door Salzburg werd opgepikt bij het Sloveense NK Domzale U17. Hij speelde in Oostenrijk eerst twee jaar op huurbasis bij FC Liefering en brak vorig seizoen door bij Salzburg. De tiener is ook al dertienvoudig international van Slovenië.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.