Manchester United wordt concreet voor 'de nieuwe Haaland' van Salzburg

Reacties

De interesse van Manchester United in Benjamin Sesko neemt serieuze vormen aan. Sky Sports heeft begrepen dat de gesprekken met Red Bull Salzburg, de huidige werkgever van de aanvaller, zijn opgestart. Er is echter (nog) sprake van een behoorlijk verschil tussen vraag en aanbod.

Manchester United wordt concreet voor 'de nieuwe Haaland' van Salzburg

Het gaat erg snel met de negentienjarige Sesko, die al veelvuldig wordt vergeleken met Erling Haaland. De Sloveen werd vorige week, na zijn winnende doelpunt in de oefenwedstrijd tegen Liverpool, al eens met United in verband gebracht. Ook andere Europese topclubs hebben Sesko reeds op de korrel, maar de werkgever van Erik ten Hag is overgegaan tot actie.

Sesko is een 1 meter 95 lange spits die in 2019 al door Salzburg werd opgepikt bij het Sloveense NK Domzale U17. Hij speelde in Oostenrijk eerst twee jaar op huurbasis bij FC Liefering en brak vorig seizoen door bij Salzburg. De tiener is ook al dertienvoudig international van zijn land.

United moet na het horen van de vraagprijs van Salzburg beslissen of het zijn interesse deze zomer door zal zetten of niet. Hoe hoog de vraagprijs is, is niet bekend. Het gaat in ieder geval om een hoog bedrag. Sesko heeft bij Salzburg nog een contract voor vier seizoenen en de Oostenrijkse kampioen wil zijn parel deze zomer nog helemaal niet kwijtraken.

Veel opties heeft Ten Hag momenteel niet voorin. Vooralsnog lijkt Anthony Martial de eerste spits te worden, mede door de onzekerheid over de toekomst van Cristiano Ronaldo. Voor The Red Devils begint het nieuwe seizoen komende zondag met een thuiswedstrijd tegen Brighton & Hove Albion.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.