Liverpool verliest laatste test voor clash met City ondanks enorme misser Salzburg-spits

Reacties

Liverpool is woensdag in zijn laatste oefenwedstrijd voor de strijd om het Community Shield tegen Manchester City onderuit gegaan tegen de Oostenrijkse kampioen Red Bull Salzburg: 1-0. Dat kwam vooral door het grote aantal kansen dat werd gemist door de ploeg van Jürgen Klopp. De grootste misser kwam evenwel op naam van Salzburg-spits Fernando.

Liverpool verliest laatste test voor clash met City ondanks enorme misser Salzburg-spits

Fernando, die deze zomer door Salzburg werd overgenomen van Shakhtar Donetsk, had vrijwel een open doel voor zich nadat Liverpool-keeper Adrián nog redding had gebracht op een inzet van Benjamin Sesko. De Braziliaan leek de bal simpel binnen te kunnen schieten, maar slaagde daar niet in. Beelden van de misser werden direct veelvuldig gedeeld op social media.

Salzburg kwam niet lang na het pijnlijke moment voor Fernando alsnog op voorsprong, via Sesko. De Liverpool-defensie (zonder Virgil van Dijk) zag er daar niet sterk uit. Voor de openingstreffer had Darwin Núñez al een paar goede kansen gemist namens Liverpool. De topaankoop van deze zomer wist tegen RB Leipzig nog vier keer te scoren, maar nu had hij het vizier niet op scherp staan.

Liverpool moest na de goal van Sesko in de achtervolging. Na een uur bracht Jürgen Klopp zijn sterren in het veld, onder wie Van Dijk, Mohamed Salah en Luis Diáz. Laatstgenoemde wist wel te scoren, maar deed dat in buitenspelpositie. In blessuretijd werd Diáz neergeschoffeld in het vijandelijke strafschopgebied en leek Liverpool nog een penalty te krijgen, maar de scheidsrechter van dienst weigerde om het Oostenrijkse feestje in de Red Bull Arena te verstieren.

Voor Liverpool betekent dit de tweede nederlaag in deze voorbereiding. In de eerste wedstrijd van de oefencampagne ging het nog mis tegen het Manchester United van Erik ten Hag (0-4). Aankomende zaterdag strijdt Liverpool met landskampioen Manchester City om de eerste prijs van het nieuwe seizoen: het Community Shield. De strijd om de Engelse Super Cup wordt afgewerkt in Leicester.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.