Liverpool-aankoop Núñez geeft in 45 minuten show weg tegen Leipzig

Gezien zijn afkoopsom van 75 miljoen euro waren de verwachtingen al hooggespannen, maar de supporters van Liverpool zullen na donderdagavond nog enthousiaster zijn over Darwin Núñez. De van Benfica overgekomen spits kwam in de pauze binnen de lijnen in een oefenduel met RB Leipzig en scoorde liefst vier keer, waardoor zijn ploeg uiteindelijk met 0-5 won in de Red Bull Arena.

RB Leipzig
RB Leipzig
0 - 5
Liverpool
Liverpool

Liverpool, met Virgil van Dijk een uur op het veld en Sepp van den Berg de gehele wedstrijd op de bank, kwam na zeven minuten op voorsprong. Mohamed Salah pikte de bal net buiten het strafschopgebied op en zag meerdere verdedigers een vergeefse poging doen die te heroveren. Na één-twee met Roberto Firmino schoof Salah de bal op beheerste wijze in de linkerhoek. Voor Leipzig was het uitvallen van Alexander Sørloth door een blessure echter de grootste smet op de eerste helft: hij moest de strijd staken in minuut 33.

.

In de tweede helft begon de grote Núñez-show. De aanvaller werd in de pauze samen met drie anderen binnen de lijnen gebracht bij Liverpool en sloeg binnen enkele minuten voor het eerst toe. Hij mocht een penalty nemen nadat Luis Díaz werd neergehaald door Janis Blaswich, die deze zomer van Heracles Almelo overstapte naar Leipzig. Blaswich zat nog wel aan de bal, maar kon niet voorkomen dat Núñez zijn eerste officieuze doelpunt maakte in het shirt van Liverpool.

De 0-3 van de zomeraanwinst werd ingeleid door een balverovering van Fabinho op het middenveld. Via Trent Alexander-Arnold kwam de bal terecht bij Núñez, die Blaswich verschalkte met een laag schot in de linkerhoek. Door een lage voorzet van Harvey Elliott kon hij halverwege de tweede helft de 0-4 binnentikken. Núñez was nog niet klaar. In de laatste minuut van de officiële speeltijd werd hij bediend door Fábio Carvalho en vond hij via de vingertoppen van Blaswich de rechterhoek.