Ten Hag beleeft geweldige start als coach van Manchester United

Reacties

Erik ten Hag heeft een behoorlijk succesvol debuut als hoofdtrainer van Manchester United achter de rug. In de Thaise hoofdstad Bangkok werd aartsrivaal Liverpool in een oefenwedstrijd met 4-0 verslagen.

Ten Hag beleeft geweldige start als coach van Manchester United
© Pro Shots

Ten Hag is nu een paar weken bezig met United en haalde Tyrell Malacia binnen als zijn eerste aankoop. De linksback begon tegen Liverpool nog op de bank. Ten Hag koos in Bangkok voor een sterke basisploeg, gevuld met grote namen. Collega Jürgen Klopp liet Liverpool juist beginnen met een B-ploeg. Onder meer Virgil van Dijk en Mohamed Salah verschenen niet aan de aftrap.

Het verdedigingswerk van Liverpool was in de eerste helft zwaar onder de maat en daar profiteerde United optimaal van. Jadon Sancho maakte het eerste doelpunt in het Ten Hag-tijdperk, door binnen te schieten nadat hij de bal zo in de voeten gespeeld had gekregen door verdediger Isaac Mabaya. Ook bij de tweede United-goal zag de Liverpool-defensie er weer niet goed uit. Wat wel moet worden gezegd is dat Fred erg fraai scoorde, met een beheerst wippertje over doelman Alisson Becker heen.

Nog voor rust werd het ook 3-0. Anthony Martial, terug van een verhuurperiode bij Sevilla, pikte de bal af van de stuntelende Rhys Williams en bleef oog in oog met Alisson kalm. United zat zo op rozen en voor de tweede helft kwam Malacia binnen de lijnen, voor zijn debuut bij zijn nieuwe club. Ten Hag bracht in totaal tien nieuwe spelers het veld in. Ook Donny van de Beek mocht zijn opwachting maken: hij verving Bruno Fernandes.

Een kwartier later wisselde ook Klopp bijna een volledig elftal. Zo zagen de fans van Liverpool het debuut van Darwin Núñez, de spits die deze zomer voor veel geld overkwam van Benfica. Een eerste doelpunt van de Uruguayaan zat er nog niet in: United liep zelfs nog uit naar 4-0, via Facundo Pellistri. Hij scoorde uit een counter, waarbij de hele verdediging van Liverpool (waar Van Dijk inmiddels een rol in speelde) open lag.

United reist nu verder naar Australië, waar het aankomende vrijdag tegen Melbourne Victory oefent. Liverpool speelt op dezelfde dag in Singapore tegen Crystal Palace.


de doelpunten in beeld

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.