'Manchester United krijgt Salzburg-parel in het vizier'

Reacties

Benjamin Sesko is nadrukkelijk in beeld om de nieuwe aanvaller van Manchester United te worden. Dat melden meerdere bronnen in Engeland. Erik ten Hag snakt naar meer opties in de voorhoede.

'Manchester United krijgt Salzburg-parel in het vizier'

Ten Hag stak zijn transferwensen in de voorbereidingsperiode niet onder stoelen of banken. De manager benadrukte dat er kracht in de breedte nodig is om mee te strijden op verschillende fronten. Prioriteit heeft het halen van een centrale middenvelder die in de rug van Bruno Fernandes het positiespel vorm kan geven en het halen van een aanvaller.

The Manchester Evening News meldt dat United-directeur John Murtough vorige week om tafel heeft gezeten met de zaakwaarnemer van Sesko om een transfer te bespreken. De negentienjarige Sloveen maakte deze week nog indruk in de oefenwedstrijd van Red Bull Salzburg tegen Liverpool. De aanvaller was sterk aan de bal en maakte het enige doelpunt van de wedstrijd (1-0 zege).

Sesko is een 1 meter 95 lange spits die in 2019 al door Salzburg werd opgepikt uit Slovenië. Hij speelde in Oostenrijk eerst twee jaar op huurbasis bij FC Liefering en brak vorig seizoen door bij Salzburg. De tiener is ook al dertienvoudig international.

Veel opties heeft Ten Hag momenteel niet voorin. Vooralsnog lijkt Anthony Martial de eerste spits te worden, mede door de onzekerheid over de toekomst van Cristiano Ronaldo. Voor The Red Devils begint het nieuwe seizoen op 7 augustus. Ten Hag beleeft dan zijn debuut als United-manager bij de thuiswedstrijd tegen Brighton & Hove Albion.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.