Klopp laat zich gaan in oefenduel: 'In de competitie was ik weggestuurd'

Jürgen Klopp heeft een vervelende nasmaak overgehouden aan de oefenwedstrijd tussen Red Bull Salzburg en Liverpool (1-0) in Oostenrijk. In de blessuretijd was de trainer woedend toen Liverpool geen strafschop kreeg na contact tussen Youba Diarra en Luis Díaz. Wel geeft hij toe dat Liverpool woensdagavond te kwetsbaar was in de achterhoede en niet zuiver genoeg in de opbouw.

Red Bull Salzburg
1 - 0
Liverpool
Liverpool

Klopp erkent op de clubwebsite dat zijn ploeg te veel fouten maakte in de eerste helft, waarin Benjamin Sesko het enige doelpunt van de wedstrijd maakte. Hij zag ook 'goede momenten' en concludeert dat Liverpool wel vier of vijf keer had kunnen scoren. 'Maar dat lukte niet, want we hielden het spel in de eerste helft te breed en we hadden geen goede aansluiting bij balverlies. Dan ligt alles open, alsof het een snelweg is. Met de snelheid bij Salzburg konden ze kansen creëren.'

Het bewuste strafschopmoment is te zien vanaf minuut 1:40.

'Wij waren slordig in de passes en konden niet goed reageren', voegt Klopp toe. Voor zijn ploeg was de oefenwedstrijd de generale repetitie voor de strijd om het Community Shield tegen Manchester City van zaterdag. Klopp stelde zeker niet zijn eerste elftal op, maar ruimde wel een basisplaats in voor bijvoorbeeld Joe Gomez, James Milner, Naby Keïta en Darwin Núñez. Veel bekende gezichten, onder wie Virgil van Dijk, kwamen in de tweede helft binnen de lijnen.

'We speelden de wedstrijd na een volledige training. We hebben veel gewisseld en dat is prima', geeft hij aan. 'Maar je wilt niet verliezen. Daarom waren we allemaal zo fanatiek bij het late strafschopmoment. In de Premier League zou ik zeker naar de tribune zijn gestuurd voor de dingen die ik toen heb gezegd en gedacht. Maar nu hoef ik de rest van het seizoen niet meer te klagen', knipoogt hij. 'Het was zo'n duidelijke strafschop en het was mooi geweest als we een resultaat hadden overgehouden aan ons harde werk'

Klopp vindt dat Salzburg in de gehele wedstrijd veel forse overtredingen uitvoerde. 'Voor Salzburg was het zeker geen vriendschappelijke wedstrijd. Voor ons ook niet', zegt de Duitser. 'Salzburg voerde harde tackles uit, maar ik heb respect voor hoe ze spelen. Soms word ik niet zo blij van die tackles, maar het is oké. Volgens mij is er niets ernstigs gebeurd.'