Leipzig gaat conclusies trekken na 'angstaanjagend slecht' optreden

Reacties

RB Leipzig-trainer Jesse Marsch moet vrezen voor zijn baan. De club gaat conclusies trekken, zei de woedende Oliver Mintzlaff na de nederlaag van vrijdagavond.

Leipzig gaat conclusies trekken na 'angstaanjagend slecht' optreden
© Pro Shots
Union Berlin
Union Berlin
2 - 1
RB Leipzig
RB Leipzig

De winnende goal van Timo Baumgartl, die Union huurt van PSV, was lang niet het enige dat ergernis opwekte bij directeur Mintzlaff. 'Angstaanjagend zwak', was zijn omschrijving voor de openingsfase van de wedstrijd, en over het hele optreden was hij niet veel minder. 'Dit was een wanhopige prestatie, het was zeer, zeer slecht', zei Mintzlaff tegen DAZN.

Het was de derde nederlaag op rij voor Leipzig in de Bundesliga, een unicum in het bestaan van de club. Daardoor is de ploeg van Marsch afgezakt naar de achtste plaats. Daarnaast gaan de Duitsers ook niet verder in de Champions League en is doorstroming naar de Europa League nog niet gegarandeerd. Dinsdag wacht het afsluitende duel van de groepsfase op bezoek bij Manchester City.

Dan is Marsch, die in quarantaine zit, mogelijk al hoofdtrainer af. Mintzlaff gaat namelijk consequenties verbinden aan de sportieve malaise. 'We gaan onze kop niet in het zand steken, wachten tot het kerst is en hopen dat het in het nieuwe jaar beter gaat. We moeten natuurlijk de juiste conclusies hieruit gaan trekken.'

Bekijk hier al onze video's
Meer RB Leipzig
Meer over RB Leipzig
Meer Bundesliga
Meer over Bundesliga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.