'Leiding Chelsea bespreekt positie Mourinho'

Reacties

José Mourinho moet vrezen voor zijn baan als manager van Chelsea. Volgens de BBC is de leiding van de Londense club bijeen om de positie van de bekritiseerde manager te bespreken.

'Leiding Chelsea bespreekt positie Mourinho'

Regerend kampioen Chelsea staat na de nederlaag bij Leicester City (2-1) van maandag nog maar een punt boven de degradatiestreep. Waar de Londense club begin oktober nog zijn volste vertrouwen uitsprak in de Portugees, wordt er nu dus toch weer getwijfeld of hij de man is die de Londenaren er bovenop kan krijgen.

Mourinho keerde medio 2013 terug op Stamford Bridge en verlengde na de titel vorig seizoen zijn contract zelfs tot medio 2019. Zelf hield hij lang vol dat een klassering bij de topvier nog mogelijk is, maar op basis van de eindstanden van de laatste seizoenen zou Chelsea dan niet meer dan tien punten meer mogen knoeien in de laatste 22 duels van het seizoen.

Prestaties
'Een plaats bij de topvier is nu wel verkeken. Maar een eindklassering bij de topzes moet nog wel mogelijk zijn', krabbelde Mourinho na het verlies bij Leicester wat terug. 'Momenteel schaam ik me voor onze positie.' Middenvelder Cesc Fabregas leek zijn manager na afloop van dat duel nog te steunen, door te zeggen dat van spelers met grote salarissen ook grote prestaties mogen worden verwacht.

Mocht de leiding van Chelsea tot de conclusie komen om Mourinho de laan uit te sturen, dan kampt de club volgens de BBC met het probleem dat de gedroomde opvolgers op dit moment niet beschikbaar zijn. Guus Hiddink zou in dat geval, net als in 2009, een optie zijn om het seizoen af te maken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.