Mourinho schaamt zich voor zorgwekkende positie Chelsea

Reacties

Chelsea moet het na zestien speelronden in de Premier League doen met een zestiende plaats, omdat maandagavond ook van Leicester City werd verloren (2-1). Manager José Mourinho schaamde zich daarvoor, maar wilde desondanks niet spreken van een crisissituatie. 'We zitten wel in de gevarenzone, maar strijden niet tegen degradatie.'

Mourinho schaamt zich voor zorgwekkende positie Chelsea

'We waren de betere ploeg gedurende zo'n twintig minuten, maar Leicester was toch minimaal een uur lang de bovenliggende partij', bekende Mourinho in zijn nabeschouwing op de negende verliespartij van het seizoen. 'We maken alleen zelf twee verdedigende fouten en daar moeten we voor boeten. Dat kan ik niet accepteren. Die goals vielen te gemakkelijk. Ik voel me daardoor verraden', doelde Mourinho op de tegengoals, die vielen op de manier waar vooraf juist nog over was gesproken bij Chelsea.

Niet alleen zijn defensie liet de Portugese manager in de steek, ook de aanvallers bleven in gebreke. Alleen invaller Loïc Remy liet nog een treffer aantekenen. 'Het kost ons een hoop moeite om tot scoren te komen, dat is een feit', doelde hij op de achttien doelpunten die The Blues dit seizoen pas lieten noteren. 'Waarom dat zo is? Omdat de spelers die ervoor betaald worden om te scoren dat niet doen. De enige manier om hier bovenop te komen is om hard te trainen, dag in dag uit.'

Degradatienood
Dat wordt nog een hels karwei, want de afstand van de twintigste positie is momenteel kleiner - negen punten - dan de te overbruggen afstand naar koploper Leicester, namelijk twintig (!) punten. En dan te bedenken dat Chelsea exact een jaar geleden nog de eerste positie bezette en The Foxes destijds hekkensluiter waren. 'Als je naar de ranglijst kijkt verkeren we in degradatienood, maar ik denk dat je dat alleen bent als je verwacht dat je nog drie of vier maanden op deze positie op de ranglijst blijft', stelde Mourinho.

'En dat geloof ik niet. Een plaats bij de topvier is nu wel verkeken. Maar een eindklassering bij de topzes moet nog wel mogelijk zijn, aangezien ook andere ploegen nog punten zullen laten liggen gaandeweg het seizoen. Maar momenteel schaam ik me voor onze positie.' Dan kwam daar ook nog eens bij dat Mourinho Eden Hazard al na ruim een half uur uit zag vallen. 'Hij besloot zelf om uit het veld te stappen, dus het zal wel serieus zijn', reageerde de Portugees op de nog onbekende kwetsuur van de Belg.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.