Mourinho: 'Europa League zou onze trots hebben aangetast'

Reacties

De slechte vorm van Chelsea in de Premier League straalt vooralsnog niet af op de prestaties in de Champions League. Tegen FC Porto boekte de ploeg van manager José Mourinho de derde zege op rij, waardoor de koppositie in Groep G een prooi werd voor de kampioen van Engeland. Volgens de Portugese manager was verliezen de eer van zijn spelers te na.

Mourinho: 'Europa League zou onze trots hebben aangetast'

Chelsea leed zaterdag in de thuiswedstrijd tegen AFC Bournemouth een blamerende nederlaag – de vierde in de laatste zes competitieduels – maar daar was tegen Porto (2-0) weinig van te merken. 'De spelers waren gebrand op een resultaat. Ze wilden niet naar de Europa League, zeker niet na de laatste thuiswedstrijd. Een tweede opeenvolgende nederlaag zou hun trots hebben aangetast', reageerde Mourinho bij BT Sports.

Waarom Chelsea het in de Champions League wél kan, is voor Mourinho wel duidelijk. 'We hebben geen geluk in de Premier League. Geluk is een onderdeel van het spel. In de Premier League zit elk detail ons tegen en dat heeft wel iets gedaan met het zelfvertrouwen van de spelers. Daarom was dit een belangrijk resultaat voor de spelers en de club', besloot The Special One, die nog nooit werd uitgeschakeld in de CL-groepsfase.

Mourinho kreeg ook woensdagavond weer de steun van de Chelsea-aanhang. 'De steun van de supporters is ongelooflijk. Het spijt me dat ik ze niet meer kan geven dan ik op dit moment doe', besloot de Portugees, die bijval kreeg van aanvoerder John Terry. 'De fans hadden dit resultaat nodig. In de competitie ontbreekt het ons aan vertrouwen, maar in de Champions League niet. We waren gevaarlijk en speelden goed. Nu moeten we proberen dit optreden maandag in Leicester te kopiëren.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.