Groep G: Eerherstel voor Chelsea, Martins Indi naar EL

Reacties

Hoewel Chelsea in eigen land in crisis verkeert, heeft het in de Champions League wel keurig zijn groep gewonnen. Ook Dinamo Kiev overwintert in het kampioenenbal.

Groep G: Eerherstel voor Chelsea, Martins Indi naar EL

Chelsea - FC Porto 2-0
Diego Costa stond na het akkefietje met manager José Mourinho, die de Spanjaard de laatste twee competitiewedstrijden uit de basis hield, weer eens aan de aftrap bij de Londenaren. En de grillige spits zette de Londenaren al snel op het goede spoor.

Iker Casillas keerde zijn inzet in eerste instantie, maar via verdediger Iván Marcano rolde de bal alsnog het doel in. Maicon trapte de bal nog weg, maar net van achter de lijn. In een harde eerste helft was Bruno Martins Indi een van de spelers die zich lieten provoceren door Costa, wat de Nederlander op geel kwam te staan.

Martins Indi maakte ook vlak na rust geen beste indruk, toen Willian bij hem uit de dekking wegliep en Casillas verschalkte met een harde inzet in de korte hoek (2-0). Die goal bleek de genadeklap voor de Portugezen, die gezien de ontwikkelingen in de poule alleen bij een zege nog door konden.

Chelsea gaat door de overwinning als poulewinnaar verder en is daardoor een van de mogelijke tegenstanders van PSV in de achtste finale. Voor FC Porto rest de Europa League.

Dinamo Kiev - Maccabi Tel Aviv 1-0
De thuisclub was bij een overwinning op het nog puntloze Maccabi zeker van een plek bij de laatste zestien in de Champions League. En al na een kwartier kwam het team uit Oekraïne op voorsprong. Denys Garmash schoot eenvoudig binnen, nadat een verdediger van Maccabi de bal via zijn eigen paal had uitverdedigd.

Van die klap herstelde Maccabi, de club van de Nederlandse directeur Jordi Cruijff, zich niet meer. Daardoor eindigen de Israëliers puntloos in Groep G en gaat Dinamo ten kost van FC Porto naar de achtste finale van de Champions League.

Eindstand Groep G
1. Chelsea 13
2. Dinamo Kiev 11
3. FC Porto 10
4. Maccabi Tel Aviv 0
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.