Ranieri: 'Niemand bij Chelsea hoeft mij te bedanken'

Reacties

Claudio Ranieri staat maandagavond voor het eerst tegenover Chelsea, de club waar hij in 2004 plaats moest maken voor José Mourinho. De Italiaan kijkt allerminst terug met wrok, zeker omdat The Blues voortbordurend op zijn werk de Engelse top bestormden.

Ranieri: 'Niemand bij Chelsea hoeft mij te bedanken'

Ranieri is met Leicester City bezig met een opmerkelijke comeback in de Premier League. Dankzij de prestaties van The Foxes kan hij ook een lange neus maken naar Chelsea, de club die hem in 2004 aan de kant schoof. Een wisseling van de wacht op Stamford Bridge werd hem fataal.

De Italiaan voelde een jaar voor zijn gedwongen vertrek al dat zijn dagen waren geteld op Stamford Bridge. 'De algemeen directeur Trevor Birch vertelde mij dat er een nieuwe eigenaar was en dat wij de eerste twee waren die moesten vertrekken', zei Ranieri meer een decennium later over de entree van Roman Abramovich.

'In juli wilde hij Sven-Göran Eriksson, die toen bondscoach van Engeland was. Dat bleek niet mogelijk en toen zei Abramovich: ''Oké, we beginnen en we zullen kijken wat we kunnen kopen"".'

Ranieri in mei 2004 bij zijn afzwaaien bij Chelsea
Ranieri in mei 2004 bij zijn afzwaaien bij Chelsea

Ranieri was tijdens zijn periode bij The Blues verantwoordelijk voor de komst van onder anderen Frank Lampard, Claude Makélélé en Joe Cole. Bovendien had hij al een akkoord met Petr Cech en was hij bezig Didier Drogba en Arjen Robben naar Stamford Bridge te halen.

Het eerste succes van Mourinho met Chelsea voelde dan ook als zijn succes. Want de eerste landstitel sinds 1955 werd behaald met een ploeg, waarvan de kern bestond uit spelers die onder Ranieri naar Stamford Bridge kwamen. 'Maar niemand hoeft mij te bedanken', aldus de Leicester-manager elf jaar na zijn afscheid.

Zijn sportieve wraak heeft hij met The Foxes, die hem elf jaar na zijn vertrek weer oog in oog met zijn oude club brengen. Een succes maakt Leicester weer koploper in de Premier League, waarin Mourinho's Chelsea als nummer zestien maar net boven de degradatiestreep bivakkeert.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.