Leicester krijgt op valreep iets minder spijt van rustdag Vardy

Reacties

Leicester City heeft maandag opnieuw puntenverlies moeten incasseren. Op bezoek bij Crystal Palace werd op de valreep meer leed voorkomen.

Leicester krijgt op valreep iets minder spijt van rustdag Vardy
© Pro Shots
Crystal Palace
Crystal Palace
1 - 1
Leicester City
Leicester City

Het drukke feestdagenprogramma had Leicester City-manager Brendan Rodgers ertoe gebracht zijn basisploeg in vergelijking met het duel met Manchester United (2-2) flink op de schop te nemen. Jamie Vardy was een van de zeven spelers die twee dagen na hun basisplaats op Old Trafford voor het duel met Crystal Palace op de bank plaatsnamen.

Juist deze clubtopscorer met elf Premier League-goals – waarvan zeven strafschoppen - werd node gemist op Selhurst Park. Vardy zag na ruim een kwartier vanaf de kant hoe Kelechi Iheanacho zijn rol als penaltynemer zonder succes waarnam. Doelman Vicente Guaita redde fraai en voorkwam daarmee dat de bestrafte actie van James Tomkins op Luke Thomas tot een achterstand leidde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na ruim een uur kwam Vardy alsnog binnen de lijnen bij Leicester City, dat er niet in was geslaagd een antwoord te formuleren op de 1-0 van Wilfried Zaha. De spits van Crystal Palace had in de 58ste minuut Leicester-doelman Kasper Schmeichel in de korte hoek verschalkt met een ziedend hard schot.

Met Vardy, Youri Tielemans en Demarai Gray als verse krachten binnen de lijnen werd op de valreep een nederlaag voorkomen. In de 83ste minuut tekende Harvey Barnes voor de gelijkmaker, waardoor The Foxes in de strijd om de bovenste plaatsen opnieuw puntenverlies leden. Crystal Palace, dat aantrad met Jairo Riedewald in de basis, blijft met het puntje in het rechterrijtje van de Premier League.

Premier League

Stand Premier League 2020/2021

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
27
5
6
83-32
+51
86
2
Manchester United
38
21
11
6
73-44
+29
74
3
Liverpool
38
20
9
9
68-42
+26
69
4
Chelsea
38
19
10
9
58-36
+22
67
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.