Reuzendoder Vardy doet ook Manchester United pijn

Reacties

In een vermakelijke topper hebben Leicester City en Manchester United elkaar zaterdag in evenwicht gehouden.

Reuzendoder Vardy doet ook Manchester United pijn
© Pro Shots
Leicester City
Leicester City
2 - 2
Manchester United
Manchester United

De bezoekers begonnen in blakende vorm aan het duel met Leicester. De ploeg van Ole Gunnar Solskjaer won zes van zijn zeven voorgaande Premier League-duels en haalde afgelopen weekend uit tegen Leeds United (6-2). Leicester boekte op zijn beurt een razendknappe uitzege op Tottenham Hotspur (0-2). Toch begon Manchester United als favoriet, ook omdat zij in hun laatste twaalf duels met The Foxes ongeslagen bleven.

Solskjaer hield Donny van de Beek opnieuw buiten zijn basiselftal. Het was de twaalfde keer in veertien Premier League-duels dat de Nederlander op de bank begon, vanaf daar zag hij een open beginfase in het King Power Stadium. Marcus Rashford kopte over namens de gasten en aan de andere kant ontsnapte David de Gea aan een tegentreffer, na een behoorlijke flater.

Halverwege de eerste helft opende Rashford alsnog de score. Bruno Fernandes verlengde een pass van Daniel James slim richting de spits, die koel bleef voor het doel: 0-1. Het was alweer de vijftigste Premier League-goal voor de 23-jarige Rashford. Na zijn doelpunt schakelde Leicester direct een tandje bij. In de 31ste minuut leidde dat tot de gelijkmaker: Harvey Barnes haalde hard en zuiver uit en klopte De Gea: 1-1.

In de tweede helft kregen beide ploegen kansen. Bij Leicester ontsnapte James Maddison aan een rode kaart na een tackle van achteren op Fernandes, arbiter Mike Dean en de VAR vonden geel voldoende. Om toch een winnende treffer te forceren bracht Solskjaer een kwartier voor tijd Edinson Cavani. Dat bleek een goede zet, want de Uruguayaan gaf enkele minuten na zijn entree al de assist op de 1-2. Hij bediende Fernandes, die Schmeichel verschalkte in de verre hoek.

Toch was het niet genoeg voor de zege, want het slotakkoord was voor Jamie Vardy. De spits, gespecialiseerd in wedstrijden tegen de topzes, tikte vijf minuten voor tijd de 2-2 binnen op aangeven van invaller Ayoze Pérez. Het was zijn veertigste (!) Premier League-goal in confrontaties met Liverpool, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Tottenham Hotspur en Arsenal geweest, maar omdat Axel Tuanzebe de bal ook nog toucheerde ging de treffer de boeken in als een eigen doelpunt.

Daar bleef het bij in Leicester, waardoor de ploeg van manager Brendan Rodgers de nummer twee van de Premier League blijft. Man United blijft steken op de derde plaats.

Premier League

Stand Premier League 2020/2021

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
27
5
6
83-32
+51
86
2
Manchester United
38
21
11
6
73-44
+29
74
3
Liverpool
38
20
9
9
68-42
+26
69
4
Chelsea
38
19
10
9
58-36
+22
67
5
Leicester City
38
20
6
12
68-50
+18
66
6
West Ham United
38
19
8
11
62-47
+15
65
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Leicester City
Meer over Leicester City
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.