Leicester City houdt Maddison uit handen topclubs

Reacties

James Maddison blijft ook volgend seizoen speler van Leicester City. The Foxes hebben de gewilde middenvelder een nieuw contract laten ondertekenen dat hem tot medio 2024 bij de club houdt.

Leicester City houdt Maddison uit handen topclubs
© Pro Shots

Noem de naam van Maddison en de naam van Manchester United volgt snel. Tot een overstap naar Old Trafford komt het echter niet voor de 23-jarige middenvelder. Hij blijft, als hij zijn contract uitdient, nog vier seizoenen in Leicester. Maddison speelt sinds 2018 voor Leicester City en is sinds zijn komst uitgegroeid tot een van de uitblinkers. Ook speelde Maddison inmiddels één interland voor het Engelse nationale elftal. Volgens verschillende Engelse media zou Maddison liever niet naar United trekken, omdat hij daar Bruno Fernandes op zijn plek heeft zien uitblinken de afgelopen maanden. 

Sinds Maddison in 2018 voor Leicester City ging spelen, miste hij nauwelijks een wedstrijd. In het seizoen 2018/19 speelde Maddison 36 van de 38 Premier League-wedstrijden en het afgelopen seizoen deed de middenvelder ook 31 wedstrijden mee. Tussen september en december scoorde Maddison vijf keer in tien Premier League-wedstrijden. Zijn totaal stokte uiteindelijk op zes goals.

Eerder speelde Maddison voor Coventry City, Aberdeen en Norwich City. Laatstgenoemde club verkocht Maddison in 2018 voor 25 miljoen euro aan Leicester City. 'Ik heb sindsdien van elk moment genoten. De supporters zijn hier geweldig en we hebben een absolute topselectie. We hebben laten zien wat we kunnen en zijn in staat om goed te presteren in zowel Europa als de Premier League volgend seizoen', laat Maddison weten. 

Afgelopen seizoen greep Leicester City nipt naast de Champions League-tickets, waardoor The Foxes komend seizoen in de Europa League spelen. Mede door de afwezigheid van enkele sterkhouders gaven Leicester City een zeker ogend Champions League-ticket helemaal weg. Van de laatste veertien wedstrijden werden er nog maar drie gewonnen. Maddison zelf moest de laatste zes wedstrijden van het seizoen ook aan zich voorbij laten gaan. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.