Leeds in beroep tegen extreem veelbesproken rode kaart Struijk

Reacties

Het is nog niet zeker dat Leeds United-verdediger Pascal Struijk wordt geschorst na zijn tackle waaruit de horrorblessure van Harvey Elliott ontstond. Zijn club is naar verluidt in beroep gegaan tegen die beslissing.

Leeds in beroep tegen extreem veelbesproken rode kaart Struijk
Leeds United
Leeds United
0 - 3
Liverpool
Liverpool

The Reds wonnen dit weekend met 0-3 bij Leeds, maar daar ging het na afloop nauwelijks over. Hét gespreksonderwerp was de horrorblessure van Liverpool-talent Harvey Elliott. Dat gebeurde na een tackle van de Nederlandse invaller Struijk, die direct rood kreeg. De verdediger liet later al van zich horen en bood uitgebreid zijn excuses aan, terwijl Elliott liet weten hem niets kwalijk te nemen. Ook Marco van Basten en Ruud Gullit namen Struijk in bescherming.

In Engeland werden daarna ook vraagtekens gezet bij de rode kaart, en die vraagtekens heeft Leeds blijkbaar ook. De club gaat in beroep tegen de beslissing om Struijk weg te sturen, meldt The Athletic. Officieel heeft de club nog niets naar buiten gebracht.

Liverpool-manager Jürgen Klopp heeft wel een update gegeven over Elliott. 'Na de wedstrijd sprak ik al met hem, toen voelde hij zich zo goed als op dat moment mogelijk was. Hij had al geaccepteerd dat hij er een tijdje uit zou zijn. Waarschijnlijk wordt hij vandaag (dinsdag, red.) geopereerd. Dat is uiteraard de volgende stap op de weg terug, dus we wachten op nieuws uit het ziekenhuis.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.