Pechvogel Elliott neemt Struijk niets kwalijk: 'Het was geen rode kaart'

Reacties

Harvey Elliott neemt Pascal Struijk niets kwalijk, nadat hij na een tackle van de Nederlander een zware enkelblessure opliep. Het Liverpool-talent meent dat zijn tegenstander geen schuld had en dat hij gewoon pech heeft gehad met de manier waarop hij geblesseerd raakte.

Pechvogel Elliott neemt Struijk niets kwalijk: 'Het was geen rode kaart'
© Pro Shots

Struijk zette in de tweede helft een tackle van achteren in en pikte daarmee de bal af van Elliott. De Liverpool-aanvaller liep daarbij een zware enkelblessure op. De kwetsuur zag er zo huiveringwekkend uit, dat de Engelse regie besloot om de beelden van het moment niet te herhalen.

Struijk kreeg na optreden van de VAR een rode kaart voor zijn tackle, maar er is in Engeland discussie of die straf wel terecht was. Struijk speelde immers de bal. Elliott maakt in een reactie onder zijn eigen Instagram-post in ieder geval duidelijk dat zijn tegenstander in zijn ogen geen rode kaart verdiende.

'Het was absoluut niet zijn schuld', schreef Elliott over Struijk. 'Het was ook geen rode kaart; gewoon een freak accident, maar deze dingen gebeuren in het voetbal. Ik zal honderd procent zeker sterker terugkomen. Bedankt voor alle steun.'

Normaal gesproken levert een rode kaart een automatische schorsing op van een wedstrijd. Oud-scheidsrechter Mark Clattenburg voorspelde al dat Leeds United deze straf voor Struijk echter niet zal accepteren. Aankomende vrijdag speelt Leeds de uitwedstrijd tegen Newcastle United.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.