Steun voor Struijk: had de Nederlander wel weggestuurd moeten worden?

Reacties

Pascal Struijk kreeg zondag een rode kaart voor zijn tackle waarmee hij op ongelukkige wijze Harvey Elliott blesseerde, maar velen zijn van mening dat die straf niet terecht was. Ook voormalig Premier League-scheidsrechter Mark Clattenburg neemt het voor de Nederlander op.

Steun voor Struijk: had de Nederlander wel weggestuurd moeten worden?
© Pro Shots
Leeds United
Leeds United
0 - 3
Liverpool
Liverpool

Struijk zette in de tweede helft een tackle van achteren in en pikte daarmee de bal af van Elliott. Het Liverpool-talent liep daarbij een zware enkelblessure op. De kwetsuur zag er zo huiveringwekkend uit, dat de Engelse regie besloot om de beelden van het moment niet te herhalen.

Scheidsrechter Craig Pawson liet het spel in eerste instantie doorgaan, maar blies op zijn fluit toen hij door had dat het goed mis was voor Elliott. Darren England, de VAR van dienst, adviseerde zijn collega vervolgens om een directe rode kaart te trekken voor Struijk.

Het lijkt erop dat England deze beslissing alleen heeft genomen vanwege de ernst van de blessure. Marco van Basten en Ruud Gullit namen het zondagavond al op voor Struijk en er zijn meer mensen die hun vraagtekens plaatsen bij de rode kaart. 'De scheidsrechter floot niet eens voor een overtreding. In zijn ogen won Struijk gewoon op eerlijke wijze de bal', zegt Clattenburg bijvoorbeeld. 'Maar de VAR zag dat de blessure zó erg was, dat er een rode kaart werd getrokken.'

'Dit zijn altijd lastige dingen', vervolgt Clattenburg. 'Jaren geleden, toen ik bij de UEFA zat, hebben we het nog gehad over het moment dat Luke Shaw een dubbele beenbreuk opliep en dat er hierna een hoekschop volgde. We spraken over wat de beste manier is om de spelers te beschermen. Een manier is ervoor zorgen dat er consequenties zijn voor tackles die leiden tot ernstige blessures.'

In het geval van Struijk leek er echter sprake te zijn van een eerlijke sliding, waardoor er de nodige discussie is. Clattenburg verwacht dat Leeds United een eventuele schorsing voor de Nederlander niet zal accepteren. Struijk liet zondagavond zelf via Instagram al van zich horen: hij wenste Elliott, die binnenkort geopereerd zal moeten worden, het beste in zijn herstel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.