Eenvoudige zege Liverpool overschaduwd door horrorblessure Elliot

Het had de wedstrijd van Mo Salah moeten zijn, maar uiteindelijk zal Leeds United - Liverpool voor altijd herinnerd worden door de zware blessure van Harvey Elliott.

Leeds United
0 - 3
Liverpool
Liverpool

Liverpool ging de interlandperiode in met zeven punten uit de eerste drie wedstrijden en wachtte zondag een bezoek aan Leeds United, dat de ploeg van manager Jürgen Klopp in april nog op een gelijkspel hield (1-1). Met aanvoerder Virgil van Dijk in de basis begonnen de bezoekers goed aan de wedstrijd en na twintig minuten opende Salah op aangeven van Trent Alexander-Arnold de score. Het betekende voor de Egyptische aanvaller zijn honderdste Premier League-treffer.

Vijf minuten na rust verdubbelde Fabinho de voorsprong van Liverpool, dat daarmee de wedstrijd besliste. Leeds United kon er namelijk bar weinig tegenover stellen. Het volgende moment van opwinding kwam na een uur toen Pascal Struijk met een ongelukkige tackle Liverpool-talent Harvey Elliott zeer zwaar leek te blesseren. Elland Road viel stil, Struijk kreeg rood en Elliott werd per brancard van het veld gedragen. Gevreesd wordt voor een zware blessure voor het achttienjarige talent.

De wedstrijd werd uiteindelijk hervat, maar brandde niet meer los. Liverpool kreeg via de voor Elliott ingevallen Jordan Henderson en Sadio Mané - die voor rust twee enorme kansen om zeep hielp - nog wel kansen op meer, maar het leek bij 0-2 te blijven. Totdat Mané in de extra speeltijd alsnog zijn doelpunt meepikte. Door de zege heeft Liverpool nu tien punten uit vier duels. Het staat daarmee derde met evenveel punten als koploper Manchester United en nummer twee Chelsea.

Nog voor het einde van de wedstrijd liet Harvey Elliot via Instagram Stories van zich horen.