Leeds alsnog snel van veelbesproken eigenaar verlost

Reacties

De soap rond Massimo Cellino bij Leeds United nadert zijn einde. De gevallen Engelse topclub komt snel in handen van andere investeerders.

Leeds alsnog snel van veelbesproken eigenaar verlost

Cellino, die door de Football League werd geschorst vanwege belastingfraude, wilde de club in eerste instantie teruggeven aan de supporters, maar kwam daar later op terug. Engelse media melden nu dat hij de club op korte termijn alsnog van de hand doet, waarbij met mede-investeerder Steve Parkin toch een deel van de aandelen in handen komt van een fanatieke supporter van The Whites.

De veelbesproken Italiaan Cellino werd in februari 2014 eigenaar van de drievoudige kampioen van Engeland. Hij kreeg als bijnaam The Manager Eater heeft, vanwege het grote aantal trainers die hij ontsloeg. Leeds bereikte in 2001 nog de halve finale van de Champions League, maar zakte daarna zelfs weg in de lagere divisies van het Engelse voetbal.

Leeds United is de laatste weken mede door twee overwinningen op rij uit de degradatiezone geklommen in het Championship. De club staat nu vijftiende op het een na hoogste niveau.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.