Nederlanders in de Premier League: Robert Molenaar

Reacties

Tijdens de Maand van het Engelse voetbal belichten we de Nederlanders met de meeste wedstrijden in de Premier League. We trappen vandaag af met de nummer dertig op die lijst: Robert Molenaar, die sinds de start van de Premier League in de zomer van 1992 tot 72 wedstrijden kwam op het hoogste niveau in Engeland.

Nederlanders in de Premier League: Robert Molenaar

Molenaar lijkt in januari 1997 op weg naar Tottenham Hotspur, waar hij de kans krijgt een contract te verdienen, maar Leeds United troeft de Londense club af. Leeds-manager George Graham heeft één miljoen pond over voor de toen 27-jarige verdediger van FC Volendam, die op Elland Road uitgroeit tot een van de favorieten van de fans. Die geven hem de bijnaam The Terminator.

In zijn eerste seizoen komt hij tot twaalf wedstrijden in de Premier League, waarin hij één keer trefzeker is. Leeds eindigt die jaargang als elfde, maar de jaren erna is de vijfde en vierde plaats een prooi voor The Whites. Dat laatste seizoen presteert ook Molenaar aanvankelijk uitstekend: van de eerste achttien competitieduels begint hij zeventien keer in de basis. Een zware knieblessure gooit echter roet in het eten.

Molenaar staat lang aan de kant en verliest daardoor zijn basisplaats. Als het ambitieuze Leeds eind 2000 ook nog eens Rio Ferdinand binnenhaalt, weet de huidige trainer van FC Volendam dat er voor hem geen toekomst meer is. Hij gaat aan de slag bij Bradford City, waarmee hij nog een half jaar in de Premier League speelt.

Na de degradatie blijft hij The Bantams nog twee jaar trouw voor hij naar Nederland terugkeert om zijn loopbaan af te sluiten bij RBC Roosendaal.

Robert Molenaar in de Premier League:
Seizoen Club Duels Goals
1996/97 Leeds United 12 1
1997/98 Leeds United 22 2
1998/99 Leeds United 17 2
1999/00 Leeds United 0 0
2000/01 Bradford City 21 1
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.