Cellino wil aandelen Leeds toch niet verkopen aan supporters

Reacties

Leeds United-eigenaar Massimo Cellino is teruggekomen op zijn besluit om alle aandelen die hij bij de club in handen heeft te verkopen aan de fans. Dat hebben zijn advocaten laten weten aan de achterban van de club.

Cellino wil aandelen Leeds toch niet verkopen aan supporters

In april verenigden de supporters zich onder de naam Leeds Fans United, met als doel aandelen van de club te bemachtigen. Eind oktober gaf de omstreden Cellino - die als bijnaam The Manager Eater heeft, vanwege het grote aantal trainers dat hij ontsloeg en tevens door de Football League werd geschorst vanwege belastingfraude - nog aan zijn aandelen te willen verkopen aan de supporters. Nu komt hij daar op terug.

'Wij hebben van de advocaten van Massimo Cellino te horen gekregen dat hij niet langer zijn aandelen aan ons wenst te verkopen', laat Leeds Fans United in een statement weten. 'Gelukkig komen we achter zijn onoprechtheid, voordat we het geld van de aandeelhouders hebben uitgegeven. We hopen dat hij de club met eer en respect zal behandelen.'

Leeds werd in het verleden drie keer kampioen van Engeland. In 1975 boekte de club zijn grootste succes, door de Europa Cup I-finale te bereiken. Bayern München bleek hierin echter te sterk (2-0). Tegenwoordig komen The Whites uit in het Championship, het tweede niveau van Engeland, waar ze zeventiende staan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.