Lazio heeft een zwaarbevochten zege geboekt in de derby tegen AS Roma. Een grote fout van Ibañez brak het team van José Mourinho op.

AS Roma
0 - 1
Lazio
Lazio

Het ging vreselijk mis voor Roma in de 29ste minuut. De thuisploeg probeerde via doelman Rui Patrício verzorgd op te bouwen. De Portugese goalie speelde Ibañez aan in het eigen strafschopgebied. De Braziliaanse verdediger werd onder druk gezet door zijn oude ploeggenoot Pedro, wiens drukzetten geweldig uitpakte voor Lazio. Ibañez leverde de bal in het zestienmetergebied in. De bal belandde via Pedro bij Felipe Anderson, die simpel scoorde: 0-1.

Zo dreigde voor Roma weer een dreun in een topwedstrijd, nadat twee weken geleden in Stadio Olimpico werd verloren van koploper Napoli (0-1). Met Rick Karsdorp als aanvallende vleugelverdediger op rechts zocht Roma de weg naar voren. Veel grote kansen werden niet gecreëerd uit open spel. Spits Tammy Abraham werd amper gevonden en Nicolò Zaniolo liet ook te weinig van zijn klasse zien.

Via Chris Smalling werd Roma wel gevaarlijk. De lange Engelsman kopte vroeg in de tweede helft in kansrijke positie naast uit een corner van Lorenzo Pellegrini. Pijnlijk voor Roma was dat Pellegrini bij het nemen van de hoekschop geblesseerd raakte. De captain verliet het veld met een bovenbeenblessure.

Het uithoudingsvermogen van Lazio werd getest in de verhitte slotfase (zie filmpje hieronder). De ploeg van Maurizio Sarri gaf donderdagavond zijn goede uitgangspositie voor groepswinst in de Europa League nog uit handen in een zware wedstrijd tegen Feyenoord. Drie dagen na die deceptie was er euforie bij I Biancocelesti. De voorsprong werd over de streep getrokken door Lazio, dat zo Roma ook heeft gepasseerd op de ranglijst. Karsdorp werd in de 63ste minuut gewisseld bij de thuisploeg, waar Georginio Wijnaldum vanwege zijn zware blessure ontbrak.