Lazio ondanks uitvallen Immobile hard op weg naar Champions League

Lazio heeft op bezoek bij Torino een zwaarbevochten overwinning geboekt (0-1), maar raakte mogelijk wel clubtopscorer Ciro Immobile voor de rest van dit seizoen kwijt.

Lazio kreeg zaterdag goed nieuws uit Milaan, waar Internazionale in de slotfase een 2-1 voorsprong uit handen gaf en met 2-3 verloor van Juventus. Daardoor konden de Romeinen goede zaken doen in de jacht op een Champions League-ticket als er gewonnen werd bij Torino.

De start van Lazio in Turijn was uitstekend, want binnen een minuut waren de bezoekers, waar Stefan de Vrij de hele wedstrijd speelde, dicht bij een treffer via Alessandro Murgia. De middenvelder werd weggestuurd door Luis Alberto, maar stuitte op doelman Salvatore Sirigu. In de vijftiende minuut kreeg Lazio een forse tegenvaller te verwerken toen Immobile de strijd moest staken. De spits, dit seizoen al goed voor 41 doelpunten in alle competities, ging in tranen van het veld met een bovenbeenblessure.

Halverwege de eerste helft kreeg Lazio na een overtreding van Nicolas N'Koulou op Sergej Milinkovic-Savic een enorme kans op 0-1. Luis Alberto zag zijn strafschop echter gered worden door Sirigu. Ook in de tweede helft was Lazio de gevaarlijkste ploeg. Sirigu stak echter in topvorm, want met een geweldige redding hield hij Lucas Leiva van scoren af. Het bleek echter uitstel van executie. In de 56ste minuut was het alsnog raak. Uit een hoekschop van Luis Alberto kopte Milinkovic-Savic raak.

De rake kopbal van de Servische middenvelder bleek voldoende voor de overwinning, waardoor Lazio nu net als nummer drie AS Roma zeventig punten heeft uit 35 duels. De voorsprong op nummer vijf Internazionale bedraagt vier punten. De ploeg van trainer Simone Inzaghi speelt nog tegen Atalanta Bergamo (thuis), Crotone (uit) en Internazionale (thuis). Mocht Lazio in de topvier eindigen, maken de Romeinen na tien seizoenen afwezigheid hun rentree in de Champions League.