Immobile houdt gelijke tred met Ronaldo en Salah

Reacties

De loopbaan van Ciro Immobile is geen succesverhaal. Desondanks is de 28-jarige aanvalsleider van Lazio de enige speler op de Europese velden die mee kan in de scoringsdrift van Cristiano Ronaldo en Mohamed Salah.

Immobile houdt gelijke tred met Ronaldo en Salah

Immobile is het levende bewijs dat veel spelers alleen renderen in een fijne omgeving. De spits was voor zijn komst naar Lazio al met vlag en wimpel geslaagd op eigen grond, in Italië. Hoewel Juventus hem als jongeling bond, brak Immobile door bij rivaal Torino. Daar zette Immobile met Alessio Cerci de Serie A op stelten en verdiende hij een transfer naar Borussia Dortmund, waar hij een tijd beleefde om voorgoed te vergeten.

'We kregen geen hulp, ik en mijn familie', zei Immobile over zijn periode in Duitsland tegen El Pais. 'Dortmund en ik zijn beide schuldig. Ik kon geen Duits en had meer hulp verwacht van mijn ploeggenoten.' Na een seizoen was Immobile gevlogen, naar Sevilla. Ook daar kon hij geen potten breken, waarop Torino hem verloste.

Dat bleek een succesvolle en kortstondige terugkeer, ten einde gebracht door de schamele acht miljoen euro die Lazio voor hem betaalde in de zomer van 2016. In zijn eerste jaar maakte Immobile al 23 competitiegoals, dit seizoen is hij niet te houden.


Productiefste spelers uit topvijf Europese competities
NaamGoalsWedstrijdenMoyenne
Cristiano Ronaldo42401.05
Mohamed Salah43470.91
Ciro Immobile41450.91
Robert Lewandowski39440.89
Lionel Messi40500.8

Laat het even op u inwerken: Immobile, spits van de nummer vier van de Serie A, scoorde al 41 keer in 45 officiële wedstrijden. Daarmee kan de 28-jarige Italiaan eenzelfde moyenne overleggen als Premier League-topscorer Salah, die hem vooralsnog als enige naar de kroon steekt in de strijd om de Gouden Schoen. Als het gaat om productiviteit per duel laat Immobile Robert Lewandowski en Lionel Messi achter zich en moet hij alleen in Ronaldo zijn meerdere erkennen.

Wat opvalt is de vanzelfsprekendheid waarmee Immobile elke wedstrijd uit elke porie energie perst om maar bij het doel te komen. Zijn loopacties, beheersing en vaste trap zijn het resultaat van werklust gecombineerd met puur instinct. Het verbijsterende kunststukje tegen Cagliari (zie beelden, vanaf 1.44) is het absolute hoogtepunt van zijn productie tot dusver.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zijn enorme doelpuntenaantal in de Serie A kan de topschutter zondag al opkrikken naar dertig goals. Sinds de jaren vijftig slechtten alleen Luca Toni en Gonzalo Higuaín die grens. Uitgerekend Torino is zondag de opponent, de club die zijn loopbaan definitief lanceerde en de verloren zoon weer in de armen sloot.

Toch zou niet Torino of Lazio, maar Napoli voelen als het ultieme thuis van Immobile, die afkomstig is uit Torre Annunziata, een stadje in de provincie Napels. Zijn liefde voor de Partenopei, die komende zomer mogelijk Dries Mertens slijten, is groot.

Van wederzijdse toenadering is nog geen sprake, al kan ook Napoli de ongelooflijke scoringsdrift van het streekproduct niet zijn ontgaan. Gezien de recente contractverlenging tot medio 2022 en zijn voorgeschiedenis moeten geïnteresseerde clubs in ieder geval met een goed verhaal én een grote zak geld komen.

Wie durft het aan met Ciro Immobile?

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.