AS Roma tankt vertrouwen richting nieuwe 'Romantada-missie'

AS Roma heeft zaterdag in de Serie A een eenvoudige overwinning geboekt op Chievo: 4-1. De ploeg van trainer Eusebio Di Francesco blijft daarom op koers voor Champions League-kwalificatie.

Dinsdag leek het huidige avontuur in het miljardenbal wreed beëindigd te worden door Liverpool, dat in de heenwedstrijd in de halve finale na 68 minuten een 5-0 voorsprong had. Door goals van Edin Dzeko en Diego Perotti (strafschop) in de slotfase mag Roma toch nog dromen van een tweede 'Romantada'. In de kwartfinale van de Champions League zorgden de Romeinen voor een sensatie door een 4-1 nederlaag bij Barcelona in eigen huis goed te maken: 3-0.

Voor de return in de halve finale komende woensdag stond er tegen Chievo ook wat op het spel, want Roma is met aartsrivaal Lazio en Internazionale verwikkeld in een strijd om twee startbewijzen voor de Champions League van komend seizoen en kon zich geen (punten)verlies veroorloven. Door treffers van Patrik Schick en Dzeko leek het na veertig minuten al beslist, maar na een klein uur kregen de bezoekers een uitgelezen kans terug in de wedstrijd te komen.

Juan Jesus kreeg een directe rode kaart voor een overtreding op Roberto Inglese, waardoor de thuisclub met tien man verder moest. Ook kregen de bezoekers een strafschop, maar Alisson keerde de inzet van Inglese. Met elf tegen tien slaagde Chievo er niet in terug te komen in de wedstrijd. Sterker, door doelpunten van Stephan El Shaarawy en opnieuw Dzeko (foto) liep Roma - waar de geblesseerde Kevin Strootman ontbrak - uit naar een 4-0 voorsprong. Kort voor tijd redde Inglese de eer namens de bezoekers en maakte zo zijn fout een beetje goed.

Door de zege heeft AS Roma nu zeventig punten uit 35 duels, drie meer dan Lazio en vier meer dan Internazionale. De nummer vier en vijf van de Serie A hebben echter nog een wedstrijd tegoed. Na de return tegen Liverpool wachten de Giallorossi nog duels in de Serie A met Cagliari (uit), Juventus (thuis) en Sassuolo (uit).