Lazio gestraft voor 'beledigend en racistisch' gedrag aan adres Lukaku

Reacties

De Italiaanse voetbalbond heeft Lazio gestraft voor het wangedrag van de supporters tijdens het duel met rivaal AS Roma. Een deel van de thuissupporters liet zich van hun slechtste kant zien in de gewonnen bekerwedstrijd.

Lazio gestraft voor 'beledigend en racistisch' gedrag aan adres Lukaku
© Ziggo Sport
Lazio
Lazio
1 - 0
AS Roma
AS Roma

Lazio heeft van de Italiaanse voetbalbond een straf opgelegd gekregen. De Romeinse club moet het één duel stellen zonder de harde kern. De tribunes waar de fanatieke supporters normaal zitten, moeten in de competitiewedstrijd tegen Napoli op 28 januari leeg blijven. Daarnaast heeft Lazio een boete van vijftigduizend euro ontvangen.

Aanleiding voor het duel zonder de fanatieke fans is 'lomp, beledigend en racistisch gedrag' aan het adres van AS Roma-spits Romelu Lukaku, zo meldt de voetbalbond. De boete komt door een combinatie van het afsteken van vuurwerk, het gebruik van laserpennen en het gooien van bierflesjes. AS Roma kreeg een boete van vijftienduizend euro voor het wangedrag van de uitfans.

Het duel liep uiteindelijk ook binnen de lijnen uit de hand. Er was een massaal opstootje en drie spelers moesten het veld uiteindelijk verlaten met een rode kaart. Lazio won de wedstrijd wel met 1-0 en is daardoor verder in de beker. Op woensdag 3 april is Juventus de tegenstander in de halve finale van de Coppa Italia.

Di 2 apr.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.