Laukart breekt tegen Schalke 04 met Twentse improductiviteit

FC Twente heeft op eigen veld een knap resultaat geboekt tegen Schalke 04. Tegen de Bundesliga-club werd een ban gebroken (1-1).

Het nieuwe FC Twente was dinsdag in de Grolsch Veste nog niet in volle glorie te aanschouwen. Nieuwelingen Paul Verhaegh, Keito Nakamura, Giorgi Arburjania en Emil Berggreen kwamen vanwege uiteenlopende redenen niet in actie.

Trainer Gonzalo García García zag zijn ploeg desondanks goed voor de dag komen. Het ontbrak aanvankelijk aan de beloning in de vorm van een doelpunt. Peet Bijen miste in de eerste helft een kans, waar Haris Vukcic en Lyndon Selahi na rust de mogelijkheden onbenut lieten de score te openen.

Het maken van treffers leek voor de promovendus andermaal het probleem te zijn. Na twee doelpuntloze remises – tegen Al-Wahda en OH Leuven – slaagden de Tukkers er tegen Schalke 04 ook lange tijd niet in te scoren. In de 77ste minuut brak Alexander Laukart de ban. Schalke-doelman Markus Schubert verkeek zich op het schot van de Duitser in dienst van de Eredivisionist.

Berkan Firat voorkwam in de tachtigste minuut met de gelijkmaker dat FC Twente het vriendschappelijke duel won. De Tukkers spelen zondag tegen Konyaspor hun laatste oefenwedstrijd ter voorbereiding op het nieuwe seizoen, dat voor de Enschedese formatie op zaterdag 3 augustus begint met een thuisduel met PSV.