Lato waarschuwt Valencia voor Tadic en Ziyech

Reacties

Valencia moet woensdag als het Ajax ontvangt in de Champions League vooral oppassen voor Dusan Tadic en Hakim Ziyech. Dat denkt Toni Lato, die door de Spaanse club wordt verhuurd aan PSV.

Lato waarschuwt Valencia voor Tadic en Ziyech
© Pro Shots
Valencia
Valencia
0 - 3
Ajax
Ajax

Hoewel linkerverdediger Lato geen minuut speelde in de topper tussen PSV en Ajax vertelde hij op de website toch wat zijn bevindingen waren over de aanstaande tegenstander van Los Che in Europees verband. 'Dusan Tadic en Hakim Ziyech zijn de spelers die Valencia goed in de gaten moet houden tijdens de wedstrijd', zo vertelt Lato op de website van Valencia. Lato waarschuwt voor Ajax, 'een geduchte tegenstander die vorig seizoen tijdens het avontuur in de Champions League liet zien waar het toe in staat is'.

Toch ziet hij kansen voor de club uit de Spaanse havenstad. Vorig seizoen was Lato nog basisspeler bij Valencia, toen er in Mestalla met 2-1 gewonnen werd van Manchester United. 'Als het publiek erachter gaat staan kan het hier spoken', aldus Lato, die ook refereert aan het duel van Valencia met Chelsea in de eerste Champions League-speelronde. 'Wanneer ze opnieuw dat niveau halen is het zeker mogelijk om te winnen.'

Dit is wat je moet weten over Ajax' CL-opponent Valencia

Bovendien zal Valencia moeten proberen gebruik te maken van de zwaktes van Ajax. Tegen PSV kwamen die volgens Lato een aantal keer aan het licht. 'Zonder bal zijn ze kwetsbaar', zo denkt Lato. 'En in balbezit geven ze nog weleens veel ruimte in de rug weg, terwijl ze dan met weinig mensen achter de bal zijn. Dat zijn momenten waarop Valencia kan toeslaan.' Tot slot waagt de PSV-verdediger zich aan een voorspelling. 'Ik denk dat Valencia met 2-1 gaat winnen van Ajax', zo besluit de Spanjaard.

Huurperiode bij PSV
Lato reist deze week met PSV af naar Noorwegen, waar de ploeg van Mark van Bommel het opneemt tegen Rosenborg. Het is de vraag of de huurling dan binnen de lijnen komt. Tot nu toe verloopt zijn huurperiode bij PSV teleurstellend. Hij wacht twee maanden na zijn komst nog altijd op zijn Eredivisie-debuut en speelde tot nu toe een wedstrijd in Europees verband. Van Bommel geeft op de linksbackpositie vooralsnog de voorkeur aan Olivier Boscagli en Michal Sadílek. In dienst van Valencia speelde Lato 43 wedstrijden, waarvan 28 in La Liga.

Spelersprofiel

Toni Lato


Geboortedatum:
21 november 1997
Leeftijd:
26
Geboorteplaats:
Valencia
Nationaliteit
Spanje
Lengte:
1,71 m
Gewicht:
64 kg
Huidige club:
Real Mallorca
Bekijk hier al onze video's
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Meer Toni Lato
Meer over Toni Lato
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.