Van PSV-paria tot aanvoerder van Valencia: Lato trefzeker in La Liga

Reacties

Bij PSV maakte Toni Lato geen enkele keer zijn opwachting in de Eredivisie, maar in La Liga gaat het de 24-jarige linksback inmiddels voor de wind. Lato draagt zondag de aanvoerdersband bij Valencia en zette zijn club binnen tien minuten op voorsprong tegen Getafe.

Van PSV-paria tot aanvoerder van Valencia: Lato trefzeker in La Liga
© Pro Shots
Valencia
Valencia
5 - 1
Getafe
Getafe

Lato kwam in aanloop naar het seizoen 2019/20 op huurbasis naar Eindhoven. Een slechte start, een lichte blessure en het gebrek aan vertrouwen van toenmalig trainer Mark van Bommel zorgden ervoor dat de Spaanse verdediger het maar zes maanden volhield bij PSV. Verder dan een invalbeurt van een minuut in het Europa League-kwalificatieduel met Apollon Limassol en twee duels met Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie kwam Lato niet.

Iets meer dan drie jaar later stapt Lato als aanvoerder het veld van Estadio Mestalla op. De oorspronkelijke capitan van Valencia, José Luis Gayà, zit een schorsing uit en reserve-aanvoerder Carlos Soler vertrok eerder deze week naar Paris Saint-Germain. Trainer Gennaro Gattuso gaf de band voor het thuisduel met Getafe daarom aan Lato. Saillant detail is dat de linkervleugelverdediger vorige week nog werd gelinkt aan een transfer naar de club uit Madrid.

Doelpunt
Lato betaalde het vertrouwen van zijn trainer terug door de openingstreffer voor zijn rekening te nemen. Dat bleek het startsein voor een ijzersterk kwartier van Valencia, dat na vijftien minuten al met 3-0 aan de leiding ging tegen Getafe.

Spelersprofiel

Toni Lato


Geboortedatum:
21 november 1997
Leeftijd:
26
Geboorteplaats:
Valencia
Nationaliteit
Spanje
Lengte:
1,71 m
Gewicht:
64 kg
Huidige club:
Real Mallorca
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.