De zon schijnt weer voor PSV-mysterie Toni Lato

Reacties

Toni Lato probeert na een verloren halfjaar bij PSV zijn loopbaan weer op de rails te krijgen bij Osasuna en is woensdagavond goud waard gebleken voor zijn ploeg. In zijn derde wedstrijd voor de Spaanse middenmoter werd de linksback met zijn eerste doelpunt van dit seizoen de matchwinner.

De zon schijnt weer voor PSV-mysterie Toni Lato
© Pro Shots
Alavés
Alavés
0 - 1
Osasuna
Osasuna

PSV deed afgelopen zomer veel moeite om de 22-jarige Lato weg te halen bij Valencia, maar de samenwerking tussen de Eindhovenaren en de Spanjaard liep uit op enorme teleurstelling. De back werd door hoofdtrainer Mark van Bommel al snel te licht bevonden en belandde op een dood spoor. In zes maanden tijd kwam Lato tot geen enkele speelminuut in de Eredivisie.

Al na een paar maanden werd besloten om vroegtijdig afscheid van elkaar te nemen. Lato was vervolgens meer dan welkom bij Osasuna, dat een akkoord bereikte met Valencia en de vleugelverdediger de kans gaf om zich te revancheren voor zijn mislukte avontuur in Nederland. In de eerste weken van het nieuwe kalenderjaar kon Lato Osasuna vanwege een blessure echter nog niet van dienst zijn.

Voor de coronabreak deed de vleugelverdediger alleen nog mee in de 3-2 nederlaag bij Sevilla en vorige week had hij een basisplaats tijdens de ontluisterende veegpartij tegen Atlético Madrid (0-5). Vervolgens miste Lato afgelopen weekend de wedstrijd tegen Valencia, waar hij officieel nog onder contract staat, maar tegen Alavés mocht de linkspoot weer zijn opwachting maken.

Het werd voor Lato een memorabel optreden. De vleugelverdediger maakte niet alleen voor het eerst dit seizoen de negentig minuten vol; hij nam ook nog eens het winnende doelpunt voor zijn rekening. Na een moeizame aanname kreeg spits Enric de bal bij de instormende Lato, die alle frustraties van zich af schoot. Er zijn mooiere tijden aangebroken voor het PSV-mysterie.

Real Sociedad
Real Sociedad
0 - 1
Celta de Vigo
Celta de Vigo

Real Sociedad deed erg slechte zaken in de strijd om een ticket voor de Champions League. De Basken verloren met 0-1 van Celta de Vigo, dat afgelopen zondag nog met 6-0 te sterk was voor Alavés en nu steeds verder afstand neemt van de Spaanse degradatiezone. Een benutte strafschop van Iago Aspas bleek woensdagavond voldoende voor de drie punten.

Door de nederlaag tegen Celta staat Sociedad, waar Martin Ødegaard opnieuw onzichtbaar was, nu zevende in La Liga. De bekerfinalist kan donderdag gepasseerd worden door Valencia en uit de Europese zone vallen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.