Lang ruziet en verspeelt zege met Club Brugge in aanloop naar Oranje-entree

Noa Lang heeft met Club Brugge in de aanloop naar zijn Oranje-entree puntenverlies opgelopen. De aanvaller speelde in de traditionele topper, ondanks een flater van Anderlecht-doelman Hendrik van Crombrugge, gelijk.

Anderlecht
Anderlecht
1 - 1
Club Brugge
Club Brugge

Wesley Hoedt en Joshua Zirkzee begonnen bij de thuisploeg in de basis. Lang, die deze week een droom in vervulling zag gaan met een oproep voor Oranje, begon in tegenstelling tot Ruud Vormer en Bas Dost in de basis bij Club Brugge. Vormer viel na 66 minuten wel in.

Na wat dreiging voor beide doelen was het na een kwartier raak voor Brugge. Anderlecht-doelman Van Crombrugge wilde een ploeggenoot aanspelen in het strafschopgebied, maar passte bal onbedoeld in de voeten van een tegenstander. Mats Rits, die van 2011 tot 2013 onder contract stond bij Ajax, pakte het cadeautje uit: 0-1.

Yari Verschaeren had de stand daarna snel gelijk kunnen trekken. De middenvelder kreeg in een paar minuten tijd twee goede kansen. Zijn eerste poging belandde in de handen van Simon Mignolet, zijn tweede ging naast. Daarna had Club de overhand. Hans Vanaken en Kamal Sowah kregen de bal niet achter Van Crombrugge, die zijn fout goed herstelde met twee reddingen.

Omdat Lang met wat hoogstandjes zijn tegenstanders dolde, werd hij door het thuispubliek getrakteerd op een fluitconcert. Als Lang daarna aan de bal kwam, bleef het Anderlecht-publiek hem uitfluiten.

Een kwartier voor tijd kon de thuisploeg op gelijke hoogte komen. Benito Raman leek de bal voor te gaan geven maar schoot in de korte hoek binnen: 1-1.

In de tweede helt kregen Hoedt en Lang het met elkaar aan de stok. Na een stevig duel stonden de Nederlanders bijna hoofd aan hoofd. De twee legden het vervolgens bij en ontvingen allebei een gele kaart. Doelpunten vielen er niet meer. Zirkzee en Lang haalden het einde van de wedstrijd niet. Zirkzee ging vijf minuten voor tijd naar de kant, Lang werd twee minuten voor tijd vervangen.

Door het gelijkspel staat Club Brugge op de tweede plaats in de Belgische competitie. Het verrassend presterende Union Sint-Gillis heeft evenveel punten, maar een beter doelsaldo. Anderlecht blijft zevende en verzamelde drie punten minder.